Přejmenovat metodu $cache->clean() na $cache->clear()

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Domnívám se, že název metody je mimo, protože:

  • clean = čistit
  • clear = smazat

Překladač též mluví celkem jasně. Neměl by být problém se zpětnou kompatibilitou metoda clean() by mohla být zachována například s notickou, což?

Edit:


Taktéž se nabízí invalidate() což je celkem používaný v nette i na jiných místech a jak správně někdo poznamenal: „Stejně se to jenom invaliduje…“ :P

Editoval pekelnik (26. 11. 2010 22:53)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Jsem pro.

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Můžeš i čistit cache, od toho se dají specifikovat parametry, tagy, … Je to imho dost nejednoznačné, ale musím se přiznat, že mi prsty občas taky píšou clear místo clean.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

+1

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

gmvasek: „clean“ je podstatné přídavné jméno; když už, tak by taková metoda imho měla vracet bool, jestli je cache čistá nebo ne.

Edit: typo

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Podstatné to není určitě, když už tak příd. jméno, sloveso nebo příslovce.

Pod clean si ale opravdu představuju něco vydrhnutého do zářivého jasu.

Editoval redhead (25. 11. 2010 20:38)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Majkl578: To není zrovna dobrý argument. Zvlášť, když není přesný ;-)

Každopádně +1…clear je clear :-)

Edit: A já si pod touto debatou představím jistý prostředek pro méně šťastné mládežníky a večerní očistu před zrcadlem :-)

Editoval Ondřej Brejla (25. 11. 2010 20:40)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

veru tak… som za Cache::cleanAndClear_AMasToVychytany()

jtousek
Člen | 951
+
0
-

@pekelnik: +1

@kravčo: +2 :)

Balvan
Člen | 30
+
0
-

ono je to otazne z hladiska co presne sa deje ked sa cisti/maze cache

vetsina cache systemov pri mazani iba expiruje subor/kluc atd… ale nezmaze fyzicky z jasneho dovodu a to je rychlost

preto sa skro prikladnam k slovicku clean, viac to vystihuje to co sa v skutocnosti deje na pozadi

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Clean je také sloveso

redhead
Člen | 1313
+
0
-

To víme. Bavíme se tu ale o clean vs. clear.

Editoval redhead (1. 12. 2010 13:36)

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Tak v tom případě hlasuji pro clear.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Funkce čistí cache od expirovaných souborů, nemaže ji (pouze při uvedení parameteru Cache::ALL), takže asi není nad čím diskutovat.

Dr.Diesel
Člen | 53
+
0
-

-1

Imho absolutni zbytecnost, ktera zneaktualni stavajici kod i dokumentaci. Commit s prostym prejmenovanim metody je fakt wtf. Stejne nepochopitelne jako ostatni prejmenovavani – FileTemplate vs. Template apod. Misto vyvoje se pri takovychto „upravach“ mota fw na jednom miste a otravuje to pri upgradech…

Editoval Dr.Diesel (28. 12. 2010 21:06)