[Posledni sobota 22] Dobrodružná, Brno 30. 10. 2010
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
22. Dobrodružná Poslední sobota
Uff, takže proslov jako obvykle: Poslední sobota je pravidelné neformální setkání přátel nejen Nette Frameworku, střídavě pořádané v Praze a v Brně (nebo jinde). Akce je určena všem zájemcům o programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo začátečníci, znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma.
- Kdy? Sobota 30. 10. 2010
- Kde? Brno, restaurace Veselá Vačice (WiFi included, mapa); předprogram v Indické restauraci TAJ
- Svou účast potvrďte zde!
Program
- 14:00 – sobotní oběd v restauraci Taj (mapa)
- 15:00 – začátek ve Vačici pro všechny, co nechtějí do Taj
- 16:00 – zahájení, představení se a úvodní slovo k tématu přístupnosti webových aplikací (David Grudl)
- 16:30 – Roman Kabelka (1. slepý programátor v Nette) a Radek Pavlíček (vedoucí Centra pomůcek a informatiky TyfloCentra) předvedou principy práce s alternativními vstupy a výstupy, s webovou stránkou, formuláři, CSS a Javascriptem a upozorní na potencionální úskalí AJAX aplikací.
- Praktická ukázka zpřístupnění webových aplikací postavených na Nette, přístupné komponenty
- Vzorová pro a proti v oblasti přístupnosti prezentované na komponentě DataGrid
- diskuze, repozitář přístupných komponent, konzultace přístupnosti konkrétních webů
- 19:00 – orientace v ceníku Českých drah, tipy & triky (Whitek)
- od 20.00 volná zábava
Editoval Whitek (5. 10. 2010 20:22)
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
Bratislava by sla, ale radeji bych si ji nechal na jaro – aby bylo pekne a mohli bychom si ji projit, popr. prespat (obdobne, jako byl vylet do Ostravy).
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
OK, tedy Brno – hodil jsem to na srazy.
Nedame dohromady jeste program? Byl bych pro navstiveni Taje (to vindaloo musim jednou cele zdolat! ; )
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Davídek by mohl vzít pár těch triček, jako měl na webexpu při přednášce :)
- JakubKohout
- Člen | 92
grey napsal(a):
tou dobou budu v brně, moh bych se stavit… kolik tam tak obyčejně bývá nováčků kterří nikoho neznaj? :/
docela dost :) neměj obavy, neukousneme tě a časem poznáš že bavit se s bandou programátorů je docela jednoduchý =)
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Mám dvě otázky:
- Vačice ano/ne?
- projektor máme někdo?
Pokud Vačice ne, zkuste navrhnout jiné místo.
Pokud jde o program, bude jedna zajímavá přednáška, jejíž obsah budu ještě chvíli tajit ;-), a kdo se hlásí jako další se svým příspěvkem? Docela by bylo zajímavé udělat představení NetBeans pluginu, co myslíte?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Myslím že vačice je nejvhodnější hospoda jakou jsme mohly najít… (najít ekvivalent vačice v Praze a je to dokonalé)
PS: říkám si že bych měl pomalu shánět nocleh „po“ brněnské PS… Takže nemáte Brňáci někdo volnou vanu ze soboty na neděly???
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Nějaké veřejné představení NetBeans pluginu bych ještě chvilku nechal uležet…ale s představením do budoucna počítáme (vzhledem k tomu, že jsme oba z Prahy, tak nejspíš někdy v budoucnu v Praze :-).
Editoval Ondřej Brejla (25. 10. 2010 18:28)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Davide na jakou hodinu plánuješ tu přednášku? ±
Strašně rád bych tam byl, ale večer se mi kreje…
Kdybych prijel, tak v 8 bych odchazel… :(
- wdolek
- Člen | 331
nette kupe :) take pocestuji masinkou. cesta tam je mi celkem fuk, ale v nedeli rano budu muset vyrazit velice casne (coz znamena, ze asi zas budu srkat cely vecer nejake dzusiky) (+ a ze prespim na nadrazi nebo v nejakem nonstopu? kdo se prida? :D)
kdyz uz se tu nacalo vybaveni – bere nekdo nejakou kamerku pro zachyceni jedinecne atmosfery a te tajene prednasky? ;)
Editoval wdolek (26. 10. 2010 12:04)
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Taj určitě dáme, jen je třeba zvážit tohle:
- Taj zabere reálně 2 hodiny času
- Ve Vačici bývá k večeru už poměrně dost hlučno
Tedy sraz by měl být v 18h – čas na přednášky – 2h. Takže musíme dát dohromady program :-) Lidi, nestyďte se a pojďte nám něco odprezentovat!
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
na me dneska trosku leze rymicka, tak doufam, ze budu do Soboty jiz v pohode.
Majkle, ja ti nevim, tuhle v patek jsem jel do Brna pendolinem i s kolem za 178Kc (z toho 25Kc slo prave na to kolo). A ohledne casu – SA jede 2:30, CD 2:43. Kdyz k tomu pripoctu riziko dopravni nehody na D1, tak mi to vyjde spis k CD.
Jinak pro me je ale nejvetsi duvod pohodli – rad si s lidmi popovidam po ceste (jak si chces povidat s az 8 lidmi najednou v busu?) popr neco udelam na note (otvirat v buse notebook mi neprijde dvakrat pohodlne), protahnu se, projdu se atd…
Vlacek bych asi videl na IC 571 Zdeněk Fibich – 12:37 Praha → (13:39 Pardubice) → 15:22 Brno, co rikate?
- David Grudl
- Nette Core | 8218
To pendolino za 178Kč je díky nějaký super slevě, nebo běžná cena? Vidím na jízdních řádek Pendolino pouze za 316 Kč. Nebo 237 Kč, ale s inkartou.
- sodae
- Nette Evangelist | 250
Davide: aby jsme zase v Taj neskončili hoďku navíc, posunul bych to radši na 14 hodin a mezi 16. a 17. by byl přesun do Vačice, přeci jen si chceme pokecat :)
- Taky mě právě napadlo, co takhle pozvat kluky ze Živě.cz (třeba na hodně dávnou reakci na Živě.cz [dole u log frameworků])
Editoval sodae (26. 10. 2010 15:46)
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
No s tim pendolinem je to slozitejsi (ze bych si o tom dal prednasku? : D ). Totiz pokud jsem to dobre pochopil, tak Pendolino ma stejnou cenu jako normalni vlak. Jedine co je tam „navic“ je mistenka (a ta je povinna), ktera stoji 200Kc (popr. 100Kc s inkartou). Jenze na ty ranni spoje do Brna (tusim 6:39) a vecerni zpet je (do nejakeho poctu cestujicich) zdarma.
Ale ono jako neni moc o co stat – jede to stejnak 2:43h, jako ostatni rychlejsi vlaky.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Pokud pojedete IC 571 – Zdeněk Fibich tak se jako tradičně připojím v České Třebové – 14:17 (tentokráte asi nebudu sám :-) )
- JakubKohout
- Člen | 92
myslim, že tímhle počtem budou potřeba spíš 2 kupé … Nemaj český dráhy nějakou skupinovou slevu?
- Majkl578
- Moderator | 1364
Pokud pojede Nette kupé z Prahy v rozumnou dobu, asi bych se přidal – přecijen jet s Nettisty je víc fajn, navíc cena při skupinové jízdence jde o hodně dolů (zpáteční pro 8 osob vychází na nějakých 320 Kč na osobu bez místenky).
Editoval Majkl578 (27. 10. 2010 10:50)
- newPOPE
- Člen | 648
srigi napsal(a):
Zatial vyzeram ze by som siel s Vami. Ako presne pojdete (adam.stipak@gmail.com)
Edit: tak zmena z vyssich miest, nemozem nikam :-(
Editoval newPOPE (27. 10. 2010 18:57)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Tak na to teď koukám a pražská výprava (a všichni po trase) Taj je od 14 a vlak je naplánován až na 15:22 nechcete jet tím předešlým? tj EC 77 Antonín Dvořák ??
- 10:39 – Praha
- 11:41 - Pardubice
- 12:18 – Česká Třebová
- 13:22 – Brno
- phx
- Člen | 651
David Grudl napsal(a):
Pokud jde o program, bude jedna zajímavá přednáška, jejíž obsah budu ještě chvíli tajit ;-)
Nebude nejaka prednaska ze zakulisi okolo chystanych novinkach v Nette? Nebo tim byla myslena ona pristupnost webu?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
no jak tak na to koukám tak asi ne… ale roadmap by sebou davídek vzít mohl… :-)
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
Jop, Patriku, souhlasim:
- 10:39 – Praha
- 11:41 - Pardubice
- 12:18 – Česká Třebová
- 13:22 – Brno
Sraz tedy pro Prazaky v 10:10 na Hlavaku?
Jinak na srazy jsem to hodil (kdyz se k tomu nikdo nemel, ale vsichni to chteli).
Mimochodem – nechceme rezervovat Vacici? Nebo to jiz nekdo prozretelne udelal? O: )
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Rezervováno jest, jen nevím, kolik nás bude a jestli chtít ten levý prostor nebo ten pravý prostor s projektorem a plátnem.