Route – translation table vs. velikost písmen

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
sairon
Člen | 32
+
0
-

Poslední článek na phpFashion mě inspiroval k tomu, abych vyzkoušel, zda mi funguje správně routování v mojí aplikaci. Narazil jsem při tom na vlastnost translation table – že jsou zadané „překlady“ case sensitive. Na presenter NewsPresenter, který pak mám přeložený jako aktuality, se sice dostanu přes adresy /news, /aktuality, /NEWS i /nEWs (přičemž při zadání varianty News jsem přesměrován na /aktuality), ale při zadání jakékoliv varianty /aktuality, kdy je jedno písmeno velké, už ke správnému přesměrování nedojde a vybafne na mě 404, že „AktualityPresenter“ neexistuje. Mně osobně to přijde jako bug, když už se i to /akTUalIty routuje na AktualityPresenter, nemělo by být i překládání case insensitive?

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Pokud všude používáš malá písmenka, tak je to úplně v pořádku. Není důležité, aby ti fungovalo /akTUalIty, to prostě nikdo nikdy nezadá. Jde o to, že pokud používáš /Aktuality, je dobré mít funkční i /aktuality.