Konsolidate User::authenticate(), isAuthenticated(), signOut()

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Napadlo mě, jestli by nebylo lepší vytvořit pro metody User::authenticate() a isAuthenticated() lépe „psatelné“ aliasy. Vzhledem k odhlašovací metodě signOut() by se nabízelo signIn() a isSigned().

Sign je snažší slovo než Authenticate, nicméně stále se může snadno zaměnit za Sing. Možná nejlepší by bylo zvolit login(), isLogged() a logout().

bazo
Člen | 620
+
0
-

droba anglicka vsuvka.ked uz tak tak potom isSignedIn a isLoggedIn, isSigned = je podepsany, isLogged = je zalogovany(do suboru napr) pre pripadnych anglicky hovoriacich nettistov by boli tieto vyrazy matuce.

22
Člen | 1478
+
0
-

jsem o tom přemýšlel hned poprvé, když jsem to použil, proč se to tak „blbě“ jmenuje :-) Jinak jsem pro login() a klony, myslím že pro anglický hovořící Nettisty je v počítačové angličtině výraz zcela srozumitelný a jako přidaná hodnota, je to srozumitelné i pro ty ostatní.

Editoval 22 (12. 4. 2010 9:22)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-
Sign up = registrace
Log in = přihlášení

Byl bych pro logIn() a logOut() :)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Navrhuji:

<?php

$user->signIn();
$user->isSignedIn();
$user->signOut();

?>

varianta s login() atd. mi nevadí… ale proč to měnit… navíc signOut() je velmi sexy ;)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

pekelník: souhlas

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Já jsem pro logIn(), logOut() a isLogged()

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

bazo napsal(a):

droba anglicka vsuvka.ked uz tak tak potom isSignedIn a isLoggedIn, isSigned = je podepsany, isLogged = je zalogovany(do suboru napr) pre pripadnych anglicky hovoriacich nettistov by boli tieto vyrazy matuce.

isLogged = je zalogovany je zcela vyhovující, ne?

bazo
Člen | 620
+
0
-

is logged IN je spravne, is logged znamena, ze je zaznamenany(do log suboru napr.), tie predlozky dost menia vyznam vyrazu

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

HLASOVÁNÍ

Při rozhodování zkuste zvážit, jaká terminologie je běžná i v jiných systémech.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Já teda myslím, že isLogged je dostačující – pan google si myslí totéž

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

David Grudl napsal(a):

HLASOVÁNÍ

Při rozhodování zkuste zvážit, jaká terminologie je běžná i v jiných systémech.

„Sem napište otázku“ :-D Možná by se tam mohla dopsat, nevypadá to nejlépe ;-)

bazo
Člen | 620
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Já teda myslím, že isLogged je dostačující – pan google si myslí totéž

napis is Logged aky dostanes preklad :)

moj mudry oxford slovnik pise:

log in/on – to perform the actions that allow you to begin using a computer system
a opak je
log off/out

Editoval bazo (12. 4. 2010 15:17)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Co píše slovník není tak důležité, jako to, co si pod jakým termínem představí určitá osoba ;-) loggedIn isLogged() je imho naprosto zažitý termín :-) Ale neflamujme tady, to není cíl :-) Hlavně ať se vybere něco rozumného :-)

Editoval Ondřej Brejla (12. 4. 2010 15:37)

bazo
Člen | 620
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

>loggedIn je imho naprosto zažitý termín :-)

ved o tom cely cas tocim :) ze loggedIn a nie iba logged, lebo su to dva rozdielne vyznamy

a teda som za verziu s logIn, logOut a isLoggedIn

a uz nespamujem

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Samozřejmě jsem se přepsal, měl jsem na mysli isLogged()…opravím si to.

jasir
Člen | 746
+
0
-

Google fight

Relevanci nechám na vás :)

22
Člen | 1478
+
0
-

pokud máme login(), tak není lepší použít isLogin(), jako existuje přihlašení ?

Editoval 22 (12. 4. 2010 16:21)

norbe
Backer | 405
+
0
-

Výraz „existuje přihlášení“ mi přijde hodně divnej i v češtině, takže bych ho určitě nepřekládal a nepoužíval.

Osobně se mi asi nejvíc líbí to isLoggedIn.

Panda
Člen | 569
+
0
-

22 napsal(a):

pokud máme login(), tak není lepší použít isLogin(), jako existuje přihlašení ?

Brrr… To by muselo být doesLoginExist(). $user->isLogin() by znamenalo „je uživatel přihlášení“? Samotné „login“ by se bál použít jako podstatné jméno, mohlo by se plést s pokusem o zkrácení „login information“ a pak by to mohlo získat naprosto jiné významy.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Neberte prosím to hlasování jako hlasování o isLoggedIn vs. isLogged, ale sign vs. log vs. ostatní.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

jasir napsal(a):

Google fight

Relevanci nechám na vás :)

relevance bude dost na štíru … horší slovo pro hledání asi není…

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

V diváckém hlasování jasně vyhrála favoritka (?) s číslem 1, login, logout a isLoggedIn.