RoutingDebugger přímo součástí frameworku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

RoutingDebugger se stal přímo součástí frameworku a zapíná se automaticky se spuštením $application->run().

Že tím framework zbytečně kyne? Zvetšil se cca o 1 %, což získanému pohodlí zcela odpovídá. Proti kynutí bych spíš doporučil přesunutí Collections a případně i ImageMagick.php do doplňků.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Skvělý krok! Myslím, že hodně lidí při vytváření nové kostry aplikace kopírovalo a zapínalo RoutingDebugger.

Pro ty, kteří ho nemusí/nechtějí používat by se možná hodila property bool Application::$enableRoutingDebugger. :)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Také prosím o vypínátko, mám vlastní upravený RoutingDebugger.

Editoval jasir (12. 4. 2010 9:02)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Ještě tak přemístit Requirements Checker do Nette::checkRequirements() to by bylo lážový :)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

pekelnik napsal(a):

Ještě tak přemístit Requirements Checker do Nette::checkRequirements() to by bylo lážový :)

To není možné, když by samotný req. checker neprošel, jak by se zachovala tahle kontrolující funkce v Nette? Navíc by se muselo uploadovat celé Nette, to neni úplně ono.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Nicméně ve třídě Framework (Nette\Framework::checkRequirements()) by to být klidně mohlo. :) Ta je beztak nezávislá na zbytku frameworku.

Editoval Majkl578 (12. 4. 2010 12:54)

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

jasir napsal(a):

Také prosím o vypínátko, mám vlastní upravený RoutingDebugger.

Vypínátko určitě pořeším, ale teď by mě zajímalo, jak ho máš upravený. Nechceš se podělit?

pekelnik napsal(a):

Ještě tak přemístit Requirements Checker do Nette::checkRequirements() to by bylo lážový :)

To z mnoha technických důvodů nejde. Requirements Checker je aplikace nezávislá na frameworku a nelze ji minifikovat.

jasir
Člen | 746
+
0
-

David Grudl napsal(a):

jasir napsal(a):

Také prosím o vypínátko, mám vlastní upravený RoutingDebugger.

Vypínátko určitě pořeším, ale teď by mě zajímalo, jak ho máš upravený. Nechceš se podělit?

Funkčně to nepřidává nic nového, jen malinko měním vzhled a vypisování parametrů.
Vlastně mi nebrání nic používat ten originální. S jedním detailem – pokud panel přidávám sám, můžu si zvolit jeho pozici na liště, pokud ho přidává Application, tak nikoliv.

Možná zajímavější nápad na panel jsem v nějaké „proof of concept“ verzi dával tady – to se mi opravdu poměrně osvědčuje a myslím, že něco podobného by se ve frameworku objevit mohlo.

despiq
Člen | 320
+
0
-

luxusni, jestli nekdo jeste implementuje ten prekladac na jazyky tak z toho budu mít velikou radost

ImageMagick do addons, pouziva to nekdo? Byla tu tusim velka debata o tom ze ImageMagick oproti gd nabizi praci s velkymi obrazky ale dost dobre si nedokazu predstavit kolik uzivatelu nette s takovymi pracuje.

Editoval despiq (13. 4. 2010 19:53)

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Moderátorská práva rozdána

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

despiq napsal(a):

…ale dost dobre si nedokazu predstavit kolik uzivatelu nette s takovymi pracuje.

Já=)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

_Martin_ napsal(a):

despiq napsal(a):

…ale dost dobre si nedokazu predstavit kolik uzivatelu nette s takovymi pracuje.

Já=)

Já jsem si nastavil jako memory limit 256MB. Je v tom potom nějaký rozdíl oproti ImageMagicku? ImageMagic asi umí přečíst větší řadu typů souborů, že?

Editoval honzakuchar (13. 4. 2010 19:58)