Kolize session při ajaxových požadavcích

kuon
Člen | 21
+
0
-

Ahoj,
už na tom trávím několik dní a pořád to nemohu vyřešit. Používám v Nette knihovnu elFinder pro sdílený disk, která posílá několik rychlých ajaxových požadavků za sebou, což způsobí kolizi session a odhlášení uživatele, respektive založení nové session a ztráty předchozích dat.

K založení nové session mi docházelo i čistě jen v Nette při rychlém ajaxovém načítání odkazů na handle metody. Předělal jsem tedy session ze souborů na ukládání do databáze a od té doby se mi to v Nette nepodařilo „shodit“. Ale v elFinderu to zlobí pořád.

V Nette používám pro session databázi s vlastním handlerem. V neon souboru nastavuji i vlastní jméno:

session:
	handler: @sessionHandler
	name: ZIVASESSID

To mi vše funguje. ElFinder jsem záměrně nechal na FS a nastavuji odlišný název: session_name('ELFINDERSESSID'). I přesto mají potom dané rozdílné cookies stejnou hodnotu session ID, což podle mě způsobuje tu kolizi. Zkoušel jsem ukončit session v Nette před načtením knihovny elFinderu, zastavení a znovu načtení nebo session_regenerate_id(true); přímo v souborech elFinderu. Vše bez úspěchu.

session_regenerate_id(true);
        session_name('ELFINDERSESSID');
        session_save_path('/disk_1/www/cz/zivasit/beta/temp/session');
        session_set_save_handler(new \SessionHandler(), true);
        session_start();

ElFinder prostě nějakým způsobem používá stejné session ID a přepisuje mi tím session pro Nette místo svoji. Nemáte někdo nápad, jak to vyřešit? Moc děkuji.