Mam chyubu Uncaught Error: Class „App\Bootstrap“ not found in na localhostu mi funguje a na serveru ne

cvit84
Člen | 45
+
0
-

Zdravím na serveru mi nefungujou stranky hlasí to chybu Uncaught Error: Class „App\Bootstrap“ not found mam nějaky divný composer.lock mam tam asi 20x
„autoload“: {
„classmap“: [
„src/“
]
},
a vubec to nemam tohle
„autoload“: {
„psr-4“: {
„App\\“: „app“
}
 },

tento zapis a muj composer lock ma asi 2000 radku je to ok. Na serveru to funguje tak že se spusti composer po pushnuti gitem a taha si to s composer.lock když bude třeba tak tu ten soubor dam. Můžete mi prosím pomoct jak soubor upravit?

nightfish
Člen | 527
+
0
-

@cvit84 composer.lock se neupravuje, nýbrž generuje – composer update. Tento příkaz zároveň provede aktualizaci všech balíčků podle pravidel, nastavených v composer.json.

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1310
+
0
-

composer.lock se mění sám při composer update|require|remove, sám bys ho měnit nikdy neměl.
autoload sekce je v něm vícekrát, protože jsou u každého instalovaného balíku, není tam jen tvůj autoload.
Po nahrání souborů na server bys měl instalaci spouštět přes composer install

A teď k té samotné chybě – nejspíš vyvíjíš na Windows, který není case-sensitive a na serveru máš Linux, který case-sensitive je. Takže se zaměř na velká/malá písmena.