Chyba v odeslání emailu: TypeError: Nette\Mail\SmtpMailer::__construct(): Argument #1 ($host) must be of type
- Karel Chramosil
- Člen | 114
Dobrý den,
mám chybu v odeslání email na serveru.
[2024–08–30 15–50–28] TypeError: Nette\Mail\SmtpMailer::__construct(): Argument #1 ($host) must be of type string, array given, called in /data/eviden45/html/stitek_shop/app/Presenters/ObjednavkaPresenter.php on line 173 in /data/eviden45/html/stitek_shop/vendor/nette/mail/src/Mail/SmtpMailer.php:31 @ https://okstitek.cz/…093434049344?… @@ exception–2024–08–30–15–50–47bffa29fe.html
try {
$message = new Message;
$html = "<h2>Objednávka</h2>";
$html = $html . "<p>Name: </p>";
$html = $html . "<p>E-mail: </p>";
$html = $html . "<p>Text: </p>";
$message->setFrom("karel.chramosil@gmail.com")
->setSubject("Kontaktní formulár")
->setHtmlBody($html);
$mailer = new Nette\Mail\SmtpMailer([
'smtp' => true,
'host' => 'smtp.web4u.cz',
'port' => 465,
'username' => 'info@chramosil.cz',
'password' => '*******',
'timeout' => 100,
'secure' => 'ssl',
'clientHost' => 'smtp.web4u.cz',
'persistent' => false,
]);
$mailer->send($message);
} catch (NS\AuthenticationException $e) {
$form->flashMessage('Nepodařilo se odeslat email o objednávce.' . $e->getMessage());
}
Může mne někdo poradit?
Karel Chramosil
- nightfish
- Člen | 516
@KarelChramosil Verze SmtpMaileru, kterou používáš, chce argumenty předávat jako samostatné hodnoty, ne jako pole. Viz dokumentaci.
EDIT: …což bys mohl v klidu zjistit sám, kdyby sis rozkliknul konstruktor a podíval se, jak se do něj mají parametry předávat.
Editoval nightfish (30. 8. 16:22)
- Karel Chramosil
- Člen | 114
Děkuji za upozornění. Do dokumentace jsem se díval, ale nový zápis jsem pro oči neviděl. Nete žádnou chybu už nehlásí, ale mám chybu serveru pravděpodobně zastaralé heslo.
Děkuji a přeji hezký den.
Karel Chramosil