Nette Mailer a odesílání e-mailů zašifrovaných PGP
- DefenestrationPraha
- Člen | 130
Vážení a milí,
snažím se do svého produktu zabudovat odesílání šifrovaných e-mailů pomocí knihovny GNUPG. Všechno mi celkem funguje, dokonce i ty současné e-maily už se umějí jinde (na Thunderbirdu) dešifrovat, ale mám problém s jejich strukturou.
Ideálně by totiž takový PGP šifrovaný e-mail měl zhruba toto složení:
Kdežto můj současný e-mail, který odesílám pomocí Nette, má toto složení:
Jinými slovy, potřeboval bych odesílanému e-mailu nastavit Content-Type „multipart/encrypted“ s protokolem „application/pgp-encrypted“ a pak mu tam dát ty dva MIMY, jeden, který jen upozorňuje na to, že jde o šifrovaný e-mail (PGP/MIME version identification) a ten druhý s testovacím tělem.
Jakým způsobem mohu odesílanému e-mailu nastavit multipart Content Type a naskládat do něj jednotlivé MIMY?
- DefenestrationPraha
- Člen | 130
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si udělal potomka Nette Message a dal mu novou metodu build(), která ten multipart/encrypted umí udělat.
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1297
@DefenestrationPraha Podělíš se o implementaci? Rád ji otestuju a publikuju i pro ostatní
- DefenestrationPraha
- Člen | 130
Marek Bartoš napsal(a):
@DefenestrationPraha Podělíš se o implementaci? Rád ji otestuju a publikuju i pro ostatní
Momentálně to generuje nevalidní podpisy. To ještě řešíme. Šifrování a dešifrování už běhá dobře.