Problém s rolemi v nette 3
- jAkErCZ
- Člen | 323
Mám problém mám role v hlavním common.neon
A teď mám další config.neon který je v jiném modulu kde chci přidat zdroje a přivilegia
Ale systém mi háže
Ale proč se tak děje když v hlavním configu mám addRole() a pokud přidám addRole() i do** config.neon** tak mi to zase začne házet
Co dělám špatně?
- David Grudl
- Nette Core | 8250
Vidím nesoulad mezi obsahem kontejneru a konfigurace. Můžeš to zkusit co nejvic zjednodušit, a bylo vidět kde je problém?
- jAkErCZ
- Člen | 323
David Matějka napsal(a):
v obou tech neon souborech vidim, ze mas
addRole(guest)
To ano ale když to nechám jen v tom hlavním tudíž common.neon čekal bych že ostatní configy budou dědit jenže ono ne když odstraním z config.neon ty addRole()
Nastane chyba. řádek 1237
Takže mi to přijde že to nedědí z toho common.neon kde to je definované a nevím proč.
Editoval jAkErCZ (11. 1. 2021 14:24)
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1296
@DavidGrudl Imho bys tomu mohl pomoci odstraněním výjimky. Že je role přidaná vícekrát sice není správně, ale imho to není ani špatně. V obou případech bude výsledkem, že je role definovaná.
@jAkErCZ Roli bys měl ideálně přidávat jen jednou a to před tím, než se začne používat. Jelikož první se používá includovaný config a ne ten hlavní (to proto, že hlavní config musí mít možnost includovaný přetížit), tak roli definuj v includovaném configu. Tzn v configu modulu nebo si přidej ještě jeden includovaný config, kde definuješ role.
- jAkErCZ
- Člen | 323
Mabar napsal(a):
@DavidGrudl Imho bys tomu mohl pomoci odstraněním výjimky. Že je role přidaná vícekrát sice není správně, ale imho to není ani špatně. V obou případech bude výsledkem, že je role definovaná.
@jAkErCZ Roli bys měl ideálně přidávat jen jednou a to před tím, než se začne používat. Jelikož první se používá includovaný config a ne ten hlavní (to proto, že hlavní config musí mít možnost includovaný přetížit), tak roli definuj v includovaném configu. Tzn v configu modulu nebo si přidej ještě jeden includovaný config, kde definuješ role.
Super 😂 Nevěděl jsem že includované configy jsou dřív. Přidáno do include configu a už to funguje 😊