webalize – namísto nahrazení znaků jsou odstraněny
- cafesk8
- Člen | 103
Zdravím,
měl bych dotaz k funkci Nette\Utils\Strings::webalize() – dle dokumentace by měla „nekorektní“ znaky převést na jejich „korektní“ ekvivalenty, např. dle dokumentace:
Strings::webalize('náš produkt') === 'nas-produkt'
Mně to ale bohužel vrací
Strings::webalize('náš produkt') === 'ns-produkt'
Strings::webalize('čisťoučký Test 123') === 'isouk-test-123'
PHP 7.3.3
nette/utils ^3.0
Nenapadá Vás někoho čím by to mohlo být?
- cafesk8
- Člen | 103
cafesk8 napsal(a):
Zdravím,
měl bych dotaz k funkci Nette\Utils\Strings::webalize() – dle dokumentace by měla „nekorektní“ znaky převést na jejich „korektní“ ekvivalenty, např. dle dokumentace:
Strings::webalize('náš produkt') === 'nas-produkt'
Mně to ale bohužel vrací
Strings::webalize('náš produkt') === 'ns-produkt' Strings::webalize('čisťoučký Test 123') === 'isouk-test-123'
PHP 7.3.3
nette/utils ^3.0Nenapadá Vás někoho čím by to mohlo být?
SOLVED: Chyběla mi intl extension – viz.: https://forum.nette.org/…ho-prostredi – příště budu lépe hledat před postováním
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 146
To jsou sice hezké teorie (já jim ovšem nerozumím), ale kde tu intl extension (a jakou?) vezmu a kam jí strčím?
- Mistrfilda
- Člen | 76
https://www.php.net/…allation.php
primo extension do php, instalace zalezi na verzi a prostredi, ktere vyuzivas. Jestli se nepletu, tak by mela byt snad i predinstalovana ve spouste pripadu. Staci kouknout do php.ini jestli tam neni zakomentovana.
;extension=php_intl.dll
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 146
Otázka je, proč mi webalize na tom samém XAMPPu ale v jiném projektu normálně funguje? V php.ini vidím pouze ;extension=intl. Odkomentoval jsem to a… nic.
Pak jsem narazil na toto:
; Note : The syntax used in previous PHP versions
(‚extension=<ext>.so‘ and
; ‚extension='php_<ext>.dll‘) is supported for legacy reasons and may
be
; deprecated in a future PHP major version. So, when it is possible, please
; move to the new ('extension=<ext>) syntax.
Editoval admin@easyweb4u.cz (14. 8. 2020 23:29)