Da sa zmenit nazov kluca pri table->fetchAssoc?

steelbull
Člen | 240
+
0
-

Potreboval by som zmenit nazov kluca vo fetchAssoc:

$this->context->table('teams')->fetchAssoc('id=title');

Vo vysledku by som potreboval zmenit ‚title‘ na ‚name‘. Da sa to?

Editoval steelbull (2. 3. 2019 10:57)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Moc nechápu co potřebuješ, ve výsledku dostaneš jen asociativní pole (slovník) a víc nic s tím už neuděláš.
Pokud chceš jiný data tak si je fetchni a ulož do jiný proměnný

$titles = $context->table->fetchPairs('id', 'title');
$names = $context->table->fetchPairs('id', 'name');
steelbull
Člen | 240
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Moc nechápu co potřebuješ, ve výsledku dostaneš jen asociativní pole (slovník) a víc nic s tím už neuděláš.
Pokud chceš jiný data tak si je fetchni a ulož do jiný proměnný

$titles = $context->table->fetchPairs('id', 'title');
$names = $context->table->fetchPairs('id', 'name');

Prepac, upravil som otazku. Nie fetchPairs ale fetchAssoc. Vo vyslednom assocArray by som potreboval, aby key nebol title ale name. Da sa v path zadat nieco ako title AS name?

steelbull
Člen | 240
+
0
-

…a este by mi pomohla moznost vybrat viacero stlpcov napr. id=title,published

Editoval steelbull (2. 3. 2019 11:16)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Porad nechapu o co se snazis :-)
Posli jakou chces vyslednou strukturu.

steelbull
Člen | 240
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Porad nechapu o co se snazis :-)
Posli jakou chces vyslednou strukturu.

[
0=>[„value“ ⇒ 1, „text“ ⇒ „haha“],
1=>[„value“ ⇒ 1, „text“ ⇒ „haha1“]
2=>[„value“ ⇒ 1, „text“ ⇒ „haha2“]
3=>[„value“ ⇒ 1, „text“ ⇒ „haha3“]
]

ale v DB je stlpec title, z ktoreho potrebujem vratit hodnotu ako name. V podstate potrebujem docielit select id, title AS name.

Editoval steelbull (3. 3. 2019 20:20)

steelbull
Člen | 240
+
0
-

Ide mi o to, ze potrebujem nejaky jednoduchy sposob, ako do Kendo UI datagridu vlozim do stlpca s foreign key vlozim hodnoty. KendoUI vyzaduje, aby to nebolo v tvate [key ⇒ value], ale chce to zadat v tvare ako som pisal v predchadzajucom prispevku

OK, da sa urobit $items = $this->context->table(‚haha‘)->fetchPairs(‚id‘, ‚title‘), ale potom by som si musel vytvorit metodu, ktora bude iterovat nad vsetkymi prvkami $items z ktorych vytvori $newitems v pozadovanom tvare, ale to nie je priliz efektivne riesenie.

Skor som myslel, ci neexistuje namiesto fetchPairs nieco ako:

$this->context->table('haha')->select('id AS value', 'title AS text')->fetchAll();

Editoval steelbull (3. 3. 2019 20:21)

nightfish
Člen | 472
+
0
-

steelbull napsal(a):
Skor som myslel, ci neexistuje namiesto fetchPairs nieco ako:

$this->context->table('haha')->select('id AS value', 'title AS text')->fetchAll();

dokumentaci se píše:

$table->select($columns);	# Nastaví vrácené sloupce, může být výraz ('col, MD5(col) AS hash')