Breadcrumbs, SEO url, sitemap, RSS feed, zabezpečenie webu – best practise v Nette pred spustením projektu?

Aris
Člen | 48
+
0
-

Ahoj, pred spustením projektu dolaďujem detaily týkajúce sa SEO, ošetrenia neplatných URL, bezpečnosti a HTTPS. Nakoľko ide o môj prvý projekt v Nette, potrebujem poradiť na čo si dať pozor. Pomohli by mi tipy aké rozšírenia používate pre funkcionalitu na ktorú je potrebné myslieť pred spustením webu.

Zatiaľ ma napadlo:
1.Generovanie Breadcrumbov, sitemapy, RSS feedu a SEO url / routovania.
Aké komponenty používate? Našiel som toho pre Nette viac, avšak žiadna myslím neobsahovala všetky úkony. Najviac sa mi pozdáva https://github.com/…i/Nette-Menu . Pri routovaní budem musieť použiť metódy naviazané na databázu, niečo som čítal na fóre. Existuje router alebo iný komponent, ktorý dokáže zastrešiť vyššie spomenuté, respektíve čo najviac? :) Nemôže vzniknúť konflikt pri routovaní vlastným routerom a podobným komponentom?
2. Ošetrenie neplatných url
Ako predísť výnimke a presmerovať používateľa pri url s neplatným parametrom na platnú stránku (napríklad homepage alebo default presentera pre ktorý bola určená)?
3. HTTPS
Stačí pridať iba presmerovanie na HTTPS do .htaccess, alebo sa mení i niečo v routeri / bootstrape v Nette či inštaluje certifikát?
4. Bezpečnosť
Predpokladám, že https://doc.nette.org/…y-protection slúži ako základ pre ochranu. Na čo ďalšie si však dať pozor a ako ovplyvniť daný útok?

Zatiaľ mám tento checklist:
SQL injection – používať wildcard (?) v dotazoch
Validácia formulárov – javascript + server (Nette)
CSRF, XSS, URL attack, – rieši Nette
Session – rieši Nette (treba nastaviť ini_set()) – predpokladám správne, že v PHP.ini?
.htaccess – Postačujú tie defaultne umiestnené v hlavných zložkách, prípadne ich je potrebné vytvoriť pre každú podzložku?
Vstupy formulárov – využívať HTML Purifier

Máte prípadne iné postrehy na čo si dať pozor pred pridaním projektu na internet?

Ďakujem veľmi pekne za trpezlivosť a rady. :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

To bezpečnost nesmíš brát tak jakože to za tebe řeší Nette… Nette ti v tom pomáhá ale nemůžeš to brát jako silver bullet.
Pokud tě zajmá bezpečnost webů tak si přečti OWASP.

Aris
Člen | 48
+
0
-

Ďakujem za tip. Rozumiem že v tom Nette iba pomáha, preto sa pýtam po praktických tipoch od skúsenejších. :)