Detekování zařízení a zjištění, kde všude „aplikace“ běží
- Webster.K
- Člen | 212
Zdravím všechny. Napadla mě jedna taková myšlenka. Dal jsem dohromady jednu aplikaci v Nette, do které mají uživatele přístup jen pomocí uživatelského jména a hesla. Jinak se do aplikace dostat nemá. Nicméně teď se mi v hlavě zrodila taková myšlenka. Aplikaci má v telefonu několik uživatelů hozenou na ploše. Tedy místo toho, aby otevřeli Safari a zadávali adresu jí mají jako „aplikaci“ na ploše. Aplikace se sama i otevře bez potřeby Safari a tváří se jako samostatná aplikace. To co řeším je, jde nějak udělat, aby ta „aplikace“ dokázala detekovat, v jakém prohlížeči, popřípadě zařízení běží? Jde mi o to, aby když si kliknu na uživatele, abych viděl, kde všude je přihlášen a jedním kliknutím ho mohl z daného zařízení odhlásit. Jde hlavně o to, aby když uživatel ztratí telefon, aby se někdo nedostal do dat v aplikaci. Napadá někoho, jak by toto šlo provést?
- Ondřej Kubíček
- Člen | 494
tak i ta „PWA“ aplikace určitě posílá hlavičky, tak z nich určitě vyčteš prohlížeč ne?
- Webster.K
- Člen | 212
Ano, to by se určitě dalo, řešení je to také. Mě jde ale jako správci toho systému o to, abych věděl, kde všude je daný uživatel přihlášen a samozřejmě pro uživatele je důležité vědět, kde všude jsou přihlášeni a dané místo odhlásit, popřípadě klidně všechno odhlásit, nicméně nevím, jak to vůbec udělat.
- David Matějka
- Moderator | 6445
budes muset ukladat informace o prihlaseni do db.
takze v db budes mit nejakou tabulku sessions se sloupecky jako napriklad
user_id, created_at, last_active_at, expires_at, disabled_at, remote_address,
user_agent apod. dle toho, co potrebujes.
po prihlaseni vlozis zaznam do tehle tabulky a do php session si pak namisto id uzivatele ulozis id vlozeneho radku. pri kazdem pozadavku pak zkontrolujes, zda je session validni a pripadne upravis datum posledni aktivity apod.
pak uz snadno muzes vytahnout seznam aktivnich prihlaseni a pripadne je deaktivovat