Doctrine vytváření entit napříč databázemi
- kleinpetr
- Člen | 480
Zdravím,
chci se zeptat zda se dá nějak korektně vyřešit situace kdy mám nějakou databázi, kde jsou nějaké katalogové tabulky, např. tabulka country.
Nyní potřebuji vytvořit zcela nový projekt i databázi, ale rád bych využil tabulku country z jiné databáze. Je to možné nějak implementovat do doctrine aby fungovali migrace a vše kolem?
Díky za info.
- MajklNajt
- Člen | 498
Ahoj, ak som správne pochopil tvoj cieľ, vidím 2 možnosti:
- pokiaľ si spokojný so štruktúrou existujúcej tabuľky, jednoducho ju
skopíruj a entitu namapuj podľa tabuľky (názov tabuľky zadefinuješ
anotáciou
@ORM\Table(name="nazov_tabulky")
, jednotlivé stĺpce@ORM\Column(type="string", name="nazov_stlpca")
- ak chceš použiť iba dáta, vytvor si triedu entity podľa svojej potreby,
napíš si nejaký jednoduchý skript, v ktorom si napr. cez
\Nette\Database\Context
vytiahneš dáta z ktorých si vytvoríš konkrétne entity…
Editoval MajklNajt (7. 11. 2018 14:21)
- kleinpetr
- Člen | 480
MajklNajt napsal(a):
Ahoj, ak som správne pochopil tvoj cieľ, vidím 2 možnosti:
- pokiaľ si spokojný so štruktúrou existujúcej tabuľky, jednoducho ju skopíruj a entitu namapuj podľa tabuľky (názov tabuľky zadefinuješ anotáciou
@ORM\Table(name="nazov_tabulky")
, jednotlivé stĺpce@ORM\Column(type="string", name="nazov_stlpca")
- ak chceš použiť iba dáta, vytvor si triedu entity podľa svojej potreby, napíš si nejaký jednoduchý skript, v ktorom si napr. cez
\Nette\Database\Context
vytiahneš dáta z ktorých si vytvoríš konkrétne entity…
No jde mi hlavně o data, jelikož ta tabulka obsahuje pár stovek tisíc záznámů, tak mi přijde zbytečné ji mít duplicitně např. v 8mi databázích, když jsou data konstatní a načítají se přes api.
Napojit Nette/Database na centrální databázi a udělat si nějakou vlastní entity zní asi jako nejjednodušší řešení.
Díky.
- Jan Endel
- Člen | 1016
Není problém mít v aplikaci dva entity managery, pro každou databázi jeden. více napoví v Dokumentaci.