Problém s výpisem cizího klíče

callda
Člen | 8
+
0
-

Dobrý den,
mám takový problém. Mám dvě stejné tabulky (na stejném principu vytvořeny cizí klíče), ale fungují jinak.
U funkční tabulky (jak bych si to představoval) dokážu pomoci cizího klíče získat potřebné informace (vyhledává mi to pomoci cizího klíče). U druhé tabulky to však nejde, místo vyhledávání přes hodnotu cizího klíče mi to vyhledává přes ID.

Př:
tabulka třeba „koncert“ ID – PRIMARY, NAZEV_ID – INDEX
ID (1) NAZEV_ID (2)

druhá tabulka třeba „nazev“ ID – PRIMARY, KONCERT_ID – INDEX
ID (1) KONCERT_ID (2) TERMIN (nějaký termín) MISTO (nějaké místo)

Tam, kde to funguje, mi to vypíše věci, kde je KONCERT ID (2).
Tam, kde to funguje, mi to nevypíše nic, protože mi to vezme hodnotu ID místo NAZEV_ID, takže to je prázdné, protože v tabulce „nazev“ nemám KONCERT_ID (1).

Zkoušel jsem promazat i catch a bohužel nepomohlo. Předem díky za nějakou radu nebo případný odkaz na nějaké řešení.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

ahoj, ukaz sql dump db schematu

callda
Člen | 8
+
0
-

David Matějka napsal(a):

ahoj, ukaz sql dump db schematu

Tady to je.
DB

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

a nefunguje ti tedy co? dostat se ze zapasu na stadion? ukaz jeste kod, ktery nefunguje

callda
Člen | 8
+
0
-

David Matějka napsal(a):

a nefunguje ti tedy co? dostat se ze zapasu na stadion? ukaz jeste kod, ktery nefunguje

U fungující: Vezme si to číslo z „hraci_id“ z aktuality a vyhledá to v tabulce hraci hráče s „ID“ = „aktuality.hraci_id“.
U nefungujícího: Mělo by to vzít číslo z „stadion_id“ z zapasy, ale místo toho to vezme „id“ z zapasy. V tabulce stadiony mi to vyhledá zapasy.id = stadiony.id místo zapasy.stadiony_id = stadiony.id. Snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně.. btw.. příkaz je u obou stejný (jenom změněné parametry).
Ukázka

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

ukaz kod, ktery nefunguje a ukaz sql schema databaze vcetne definice cizich klicu, ne jen obrazek