Migrace z 2.3 na 2.4 – Tracy neni videt
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Po premigrovani z 2.3 na 2.4 se mi prestal zobrazovat Debugbar od Tracy. Ve 2.3 pro jeji zobrazeni slouzil tento kod:
Po migraci na 2.4 vsak Tracy zmizela. Zkousel jsem jeste pridat Tracy\Debugger::enable(), ale bez uspechu :-(
Editoval DavidTheNewbie (5. 4. 2017 10:11)
- Eda
- Backer | 220
V Nette 2.4 je Tracy načítána samostatným requestem. Zkus se tedy podívat do developer konzole na request, který Tracy načítá. Možná z nějakého důvodu padá a háže 500, když si to otevřeš v novém panelu, vše bys měl vidět.
Taky jsem se s tím setkal. U jedné aplikace, která vyžadovala mít v URL určitý GET parametr, který v tom Tracy requestu pak samozřejmě chyběl…
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Eda napsal(a):
V Nette 2.4 je Tracy načítána samostatným requestem. Zkus se tedy podívat do developer konzole na request, který Tracy načítá. Možná z nějakého důvodu padá a háže 500, když si to otevřeš v novém panelu, vše bys měl vidět.
Taky jsem se s tím setkal. U jedné aplikace, která vyžadovala mít v URL určitý GET parametr, který v tom Tracy requestu pak samozřejmě chyběl…
V konzoli vidim uspesny request 200 na Tracy bar. Po prokliku na request se mi korektne zobrazi stranka s vyctem javaScriptu, ktery by mel, predpokladam, inicializovat Tracy. Do stranky aplikace se nacte kod viz nize.
Predpokladam, ze box id=„tracy-debug“ by mel obsahovat strukturu Tracy, je vsak prazdny :-(
Editoval DavidTheNewbie (4. 4. 2017 6:45)
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Eda napsal(a):
JS chyby v konzoli žádné?
Chybu bych v konzoli uvital, abych mohl pripadne zasahnout. Je vsak cista. Nemusi se nahodou krom povoleni debuggeru nastavovat jeste typ prostredi?
Editoval DavidTheNewbie (4. 4. 2017 20:11)
- PetrHH
- Člen | 49
DavidTheNewbie napsal(a):
Eda napsal(a):
Chybu bych v konzoli uvital, abych mohl pripadne zasahnout. Je vsak cista. Nemusi se nahodou krom povoleni debuggeru nastavovat jeste typ prostredi?
Ještě bych zkusil vyhodit to načítání DB panelu a pak jedině mrknout do logu webserveru, třeba tam bude něco zajímavého.
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
PetrHH napsal(a):
Eda napsal(a):
Ještě bych zkusil vyhodit to načítání DB panelu a pak jedině mrknout do logu webserveru, třeba tam bude něco zajímavého.
Nastaveni Debuggeru jsem stahl na toto minimum:
V HTTPD access logu vse vypada vporadku:
Tracy ale stale nikde :-(
Editoval DavidTheNewbie (4. 4. 2017 22:42)
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Ot@s napsal(a):
Do bootstrapu přidej:
Tuto promennou jsem nastavenou nemel. Diky. Kazdopadne jeji doplneni (+ promazani cache) neprobudilo Tracy k zivotu :-(
- Ot@s
- Backer | 476
Ot@s napsal(a):
Do bootstrapu přidej:
Tuto promennou jsem nastavenou nemel. Diky. Kazdopadne jeji doplneni (+ promazani cache) neprobudilo Tracy k zivotu :-(
Před časem jsem řešil stejný problém jako Ty. Následující nastavení mi zprovoznílo obojí (laděnku i debugbar):
Editoval Ot@s (5. 4. 2017 9:35)
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Hug0 napsal(a):
Zkoušel jsi Requirements checker?
Requirements checker hlasi vse v zelenem, tj. prostredi OK.
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Ot@s napsal(a):
Ot@s napsal(a):
Do bootstrapu přidej:
>
Před časem jsem řešil stejný problém jako Ty. Následující nastavení mi zprovoznílo obojí (laděnku i debugbar):
Nastavil jsem presne krom strictMode, ktery musim dat na false, jelikoz se refaktoruje starsi kod a true mod by si vyzadal spoustu oprav, nez by appka vubec korektne nahrala a prezentovala obsah.
S nastavenim:
Bez nahlaseni jakekoliv chyby vsak Debugbar chybi.
Editoval DavidTheNewbie (5. 4. 2017 10:10)
- Hug0
- Člen | 35
Hug0 napsal(a):
A nemůže ti ten javascript blokovat nějaký doplněk prohlížeče? Můžeš to zkusit v jiném prohlížeči?
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Hug0 napsal(a):
Hug0 napsal(a):
A nemůže ti ten javascript blokovat nějaký doplněk prohlížeče? Můžeš to zkusit v jiném prohlížeči?
V jinem prohlizeci je stejna situace, tj. po Debugbaru k Tracy zadna stopa. V ramci testu jsem dokonce zasel tak daleko, ze jsem si nechal naprosto prazdny dokument, tj. prazdny HEAD tag a prazdny BODY tag. Nicmene i na takto ciste strance se pri konfiguraci:
..neni Debugbar videt, byt je v konzoli uspesny dotaz na tracy:
Tracy jako takova asi funguje ok, jelikoz kdyz nastane chyba, tato se v duchu a grafice Tracy generuje, Debugbar vsak nikde neni videt :-(
Editoval DavidTheNewbie (5. 4. 2017 21:17)
- DavidTheNewbie
- Člen | 79
Nasel jsem zdroj nezobrazovani Debugbaru k Tracy. Je to proto, ze soubor loader.phtml v composeru Tracy ma prirazenu hodnotu k promenne $contentId viz:
.. Kdyz je $contentId bez hodnoty, tj. ve stavu false, vygeneruje se script v else blocku a Debugbar se zobrazi.
Promenna $contentId nabyde hodnoty v souboru Bar.php, protoze $useSession nabyde hodnoty true viz:
… Netusite nekdo, jak dostat $useSession na false, jelikoz tato moznost mi jako jedina konecne zobrazy Debugbar k Travy?
Editoval DavidTheNewbie (6. 4. 2017 23:04)