Nette ekvivalent pro JS ziskani dat ze stranky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Darthy
Člen | 13
+
0
-

Používám plugin TinyMCE a pomocí JS z něj získávám přeložený obsah HTML. Chtěl bych jej ale dále zpracovávát, respektive uložit jej do nějaké proměnné (nejlépe se k tomu dostat v presenteru) pro další zobrazení, případně uložení do databáze. Pomocí javaScriptu jsem schopen data získat, ale nemůžu už je tak odeslat do DB.

{block title}
TinyMCE
{/block}
{block content}
<form id="get-data-form" method="post">
    <div class="log">
        <textarea class="tinymce" id="texteditor"></textarea>
    </div>
    <div class="log">
        <div class="send-button">
            <button class="btn btn-default" type="submit" value="Get Data">Zdrojovy kod</button>
        </div>
        <textarea id="data-container">

</textarea>
    </div>
</div>
</form>
{/block}

a pomoci js po kliknuti na tlacitko zobrazim preformatovany text do textarea „data-container“.

$(document).ready(function(){

$("#get-data-form").submit(function(e){

var content = tinymce.get("texteditor").getContent();

$("#data-container").text(content);

return false;

});

});

O co mě ale jde je, že bych chtěl js vynechat (pokud možno) a používat jen presenter a latte. Co ovšem nevím, jak v tomhle případě js soubor nahradit přímo v latte, a získat data z tinymce.get(„texteditor“).getContent() po kliknutí na tlačítko. Jsem dost zmatený a v dokumentaci jsem zatím nenašel nápovědu, jen vytvořené formuláře, což v podstatě nechci, protože už mám nějaký objekt (tinymce editor) chovající se jako formulář…

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

TinyMCE ber jen jako textový políčko, který ti pošle jako odpověď HTML (je to stejný jako by to html napsal uživatel).
Tudíž v Nette

{block title}
TinyMCE
{/block}
{block content}
<form n:name="mujForm" id="get-data-form" method="post">
    <div class="log">
        <textarea n:name="mojeHtml" class="tinymce" id="texteditor"></textarea>
    </div>
    <div class="log">
        <div class="send-button">
            <button n:name="mujSubmit" class="btn btn-default" type="submit">Odeslat</button>
        </div>
    </div>
</div>
</form>
{/block}
use Nette;

class MujPresenter extends Nette\Application\UI\Presenter
{
	protected function createComponentMujForm
	{
		$form = new Nette\Application\UI\Form;

$form->addTextArea('mojeHtml');

$form->addSubmit('mujSubmit');

$form->onSuccess[] = function ($form, array $values) {
			\Tracy\Debugger::barDump($values, 'hodnoty odeslaného formuláře');
		});

return $form;
	}
}

Editoval CZechBoY (27. 2. 2017 19:41)

Darthy
Člen | 13
+
0
-

Super, funguje to. Pokud tomu teda rozumím, tak

$form->addTextArea('mojeHtml');
$form->addSubmit('mujSubmit');

funkce addTextArea() a jakýkoliv jiný add, vlastně jen vytvoří „container“ v instanci $form, aby to vytvořilo ve view tyto prvky musel bych použít {control mujForm}. Jinak pomocí makra n:name do nich můžu přiřadit „jakýkoliv“ prvek z view?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Formulář je komponenta – kontejner na další komponenty – inputy.
Pokud použiješ manuální renderování (viz příklad nahoře) tak je dobré si všechny inputy vytvořit i v Nette (pro prolinkování validace, v příkladu nahoře žádná validace není tak je to skoro jedno). Hlavně ale musíš použít <form n:name="mujForm"> jinak se ti správně nenastaví formulář a nepojede ti to.
Kontejner bych formuláři neříkal (ikdyž to fakt kontejner je protože dědí od Forms\Container :D), ale ve formuláři můžeš mít opravdu další kontejner ($form->addContainer()) a pak by se ti to nejspíš pletlo.

Darthy
Člen | 13
+
0
-

Jo, zrovna jsem se díval na Jak na komponenty v Nette a dává to hned větší smysl. Díky