V čem pracujete při práci v Nette?
- andros
- Člen | 145
Ahoj,
rád bych načerpal nějakou inspiraci, co pro svoji práci využívá Nette programátor. Nechci se ptát jaké používáte IDE, tady mám zcela jasno – PHPStorm :)
Ale co takový OS ? Používáte Mac OS, nějakou Linuxovou distribuci, nebo Windows ? Jak na localhostu řešíte PHP-MySQL – Apache ? Používáte nějaký balíček Mamp, Wamp … (který konkrétně ? )
Je jasné, že každému bude vyhovovat něco jiného, proto se neptám co ne podle vás nejlepší. Jde mi čistě o čerpání inspirace v čem pracujou profíci v Nette :)
Co by jste doporučili někomu, kdo má NTB s Windows a chce efektivně pracovat na Nette projektech ?
Díky, že se podělíte, v čem pracujete vy :)
- filsedla
- Člen | 101
Windows 7, dříve xampp (Apache, MySQL, PHP) a teď WPN-XM s Nginx a MariaDB a nejnovějším PHP, které jsem musel přidat ručně, což je ale snadné. Setup s nginx mi přišel na stejném projektu výrazně rychlejší. Někdy to kombinuju – pokud potřebuju Apache, spustím ho pomocí XAMPP. Žádný wamp, který by uměl zapínat různé verze PHP nebo i zapínat Apache a nebo Nginx neznám, ale hodilo by se to.
- Šaman
- Člen | 2666
Při práci mi běží Windows 7, XAMPP, Netbeans a Flamenco
metal.
A nesmím opomenout konvičku s čajem, bez ní to nejde.
- Pavel Janda
- Člen | 977
Takových windows? Fuj. :D
OSX. Sublime. Apache + docker (rabbit, elastic, redis, rethink) + php-fpm (7.0, 7.1) + SequelPro + Terminal.
Editoval Pavel Janda (3. 2. 2017 16:00)
- Felix
- Nette Core | 1245
Linux Mint x64, Docker Devstack (PHP 5.6/7.0, NodeJS, MariaDB, PostgreSQL, Apache, Blackfire).
Editoval Felix (3. 2. 2017 20:36)
- vitkutny
- Člen | 73
macOS + PHPStorm + virtualizované vývojové prostředí (Vagrant/Docker)
Bez virtualizace si nedovedu vývoj představit. Jelikož každý projekt může mít jiné nároky: Apache/Nginx, MySQL/PostgreSQL/…, různé verze PHP, … . Všechny kombinace bych nechtěl řešit v rámci jednoho systému.
- potapnik
- Člen | 127
@Oli mám to stejně, a tak se ptám mírně offtopic – jak řešíš sync Vagrantu s hostem? Já pomocí winnfsd, ale že by to bylo nějak stoprocentní, to se říct nedá :) A používá tu někdo nativní Docker na Win10? Zatím s tím mám takový problémy, že asi shrinknu partition a dám si dualboot s Ubuntu na vývoj…
- Matey
- Člen | 142
@potapnik ten natívny docker pre windows som skúšal a bez sharovania filesystemu je to fajn (50ms), ale so sharovanim je to extremne pomale (ten istý web 2500ms).
Vývojári na githube písali že v 1q 2017 budú práve toto optimalizovať (beta by už mala byť lepšie optimalizovaná, neskúšal som).
- Václav Pávek
- Backer | 100
Linux Mint Debian Edition (LMDE), PhpStorm, lokální nginx jako reverzní proxy, VirtualBox (webservery a databáze), Spotify. Plánovaný přechod na Docker.
- potapnik
- Člen | 127
@Oli – jak upravuješ zdrojový kód aplikace tak, aby byla syncnutá s virtuální mašinou? Předpokládám, že máš IDE zapnuté na host systému a v něm upravuješ zdrojáky. Ale ty zdrojáky se musí nějak překlopit do virtuálu. A v tuhle chvíli to jde buď RSyncem (jednosměrná synchronizace, takže když na virtuálu nějaké soubory vygeneruješ v konzoli – typicky composer update, tak se to nepřenese na hosta do IDE), nebo SMB (pomalé), nebo NFS (v kombinaci s winnfsd docela rychlé, ale ne úplně stabilní).
Oli napsal(a):
@potapnik jak to myslíš? Asi to uplně nechápu. :)
- Oli
- Člen | 1215
No abych řekl pravdu, tak nevím. :-) Zeptám se kolegy, který to nastavoval. Každopádně ta synchronizace je obousměrná a neřekl bych, že pomalá, takže asi NFS.
Jediné co mě vadí, že při composer update vagrant neví, že změněné soubory byly pushnuty na server z win a hlasí změny a musíš odshoulasit, že chceš „zahodit změny“. Ale to je předpokládám tím, že používáme git repositáře v composer…
- CZechBoY
- Člen | 3608
@iNviNho
Netbeans stojí za houby, phpstorm má mnohem víc featur než netbeans. Už jen
to, že netbeans neumí /** @var Abc $abc */
je děsivý (ale
myslím, že už to v nějaké nové verzi fixnuli).
Podívej se na nějaký tipy&triky v phpstormu z Posobot.
Editoval CZechBoY (7. 2. 2017 9:35)
- andros
- Člen | 145
iNviNho napsal(a):
Chalani nenaviedol by ma niekto, prečo by som mal prestať používať Netbeans a začať s PhpStormom? Mám phpstorm cez kolegovu študentskú kartu a akosik mi to príde podobné :-\
Já si myslím, že každý by měl používat takové IDE, které mu vyhovuje a dobře se mu pracuje. Jak psal @CZechBoY sílu PHPStormu objevíš , když se podíváš na nějaké tipy. Určitě dopručuji: Jan Tvrdík: Efektivní práce s PhpStormem
Najednou zjistíš, že IDE jako PHPStorm umí věci o kterých jsi „možná“ ani nevěděl, že IDE může umět :) Zjistíš, že umí věci, které ti ušetří hodně práce a času.
Já sem hledal IDE hodně dlouho. Prošel jsem většinu dostupných IDE a u PhpStormu jsem mohl poprvé říct "sedlo mi to jak pr… na hrnec :)