Notifkace interní + notifikace mailové

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
UnkownNick
Člen | 11
+
0
-

Zdravím,
trochu tápu, respektive nevím jakým směrem se má smysl vydat, máte někdo zkušenost s nette frameworkem a zachytáváním změn na DB (myslím relační DB)? Představa je taková, že bych notifikoval nové logy, proti nim mám postavenou tabulku na ověření, jací uživatelé notifikaci už viděli, loguji success query, pro zbytek pouzivam debugger logy. Zjednodušeně potřebuji mít model, který podle přihlášeného uživatele, vytáhne obsah notifikačního pohledu, ten je definovaný spojením všech logovacích tabulek jednotlivých modulů aplikace, podle uživatelské kategorie, a úrovně a ACLka, sestaví na modelu query, která do pole natáhne vše co se týká konkrétního uživatele, rovnou s informací jestli to uživatel už viděl nebo ne. To není problém, udělat v přehledu všech změn, jenže to potřebuji i pro samotnou notifikační službu, a nevím na čem jí mám stavět, viděl jsem podobné řešení zde: https://filip-prochazka.com/…kdyby-events, jenže sem z toho moc nepochopil na co to reaguje a kdy se tedy ten script spouští. Potom jsem prošel dokumentace a addony Cronu, to by asi šlo také použít, ale to poběží i v době kdy je uživatel offline (zavřený tab s aplikací), tím to zbytečně vytěžuje server, a také jsem četl že to není úplně bezpečné co se týče spouštění zvenku. Mě by stačilo něco na způsob intervalem spouštěného ajaxu, který každých 5 sekund spustí skript, na kontrolu změn, jenže mi to příjde dost barbarské s nette používat něco takhle simply, z hlediska zátěžě serveru například při stovce aktivních uživatelů také nic moc. Proto si du pro radu, jestli byste mě někdo nenavedl na nějakou pěknou jasnou dokumentaci nejlepe s přikladem, podobné té rabbitmq asynchroním eventům, nebo jestli to někdo máte vyřešené, klidně jiný návod nebo i vysvětlit tento s kdyby konzolí :)

Děkuji mnohokrát za čas.