Control s administracnim rozhranim?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
peci1
Člen | 60
+
0
-

Ahoj, chtel bych si udelat jasno v jedne IMHO dulezite otazce. Vytvarim control, ktery ma „beznou“ cast a potom cast urcenou pro administraci a nastaveni. Premyslim, jak to co nejlepe zobecnit. Ceho chci dosahnout, je, abych pri znovupouziti vlozil napr. {control GreatControl} do template a treba v tovarnicce nastavil, zda se ma zobrazit „bezna“ ci administracni cast.

Jako zobecneni bych to videl na „komponentu s views“. Pred nastupem widgets by to slo resit pres napr. renderGeneral() a renderAdmin(). Jenze pokud by takova komponenta narostla, stal by se kod neprehlednym a trida by delala vic veci najednou (i kdyz tak vlastne funguje presenter… jen se mi to u controly nejak nezda)

Muj napad tedy je vytvorit BaseGreatControl a pak jednotlive controly pro jednotlive „views“. Ten zakladni by pak jen podle daneho parametru vratil v nejake staticke metode ten spravny control. Prijde mi to dobre i v tom, ze by se daly jednotlive „views“ v pripade potreby pouzit oddelene.

Co myslite, je to dobry model? Co byste navrhovali vy? Neprehlizim nejakou nette feature? Diky moc za inspiraci

Jerry123456789
Člen | 37
+
0
-

A co 2 komponenty – GreatControl a GreatControlAdmin?

PS. pokud by šlo o administraci, která pracuje jen s DB, lze použít Adminer Editor

//edit: Pred nastupem widgets?? Však jde udělat {control GreatControl admin} což bude $presenter[‚GreatControl‘]->renderAdmin();

Editoval Jerry123456789 (6. 10. 2009 13:19)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Jerry123456789 napsal(a):

//edit: Pred nastupem widgets?? Však jde udělat {control GreatControl admin} což bude $presenter[‚GreatControl‘]->renderAdmin();

Má to být {control GreatControl:admin}, tak jak jsi to psal by se vygenerovalo $presenter[‚GreatControl‘]->render(‚admin‘).

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

A má to být {control greatControl:admin} ;)

Jerry123456789
Člen | 37
+
0
-

Aha, hups :D To mi uteklo