Návrh projektu + technologie

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
snizemic
Člen | 28
+
0
-

Ahoj, mám zase jeden dotaz tak trochu mimo Nette. Zajímalo by mě, jak postupujete při návrhu aplikace a jak přistupujete k technologiím.

Na škole nám samozřejmě bylo představeno přehršle možných postupů a návrhů (data/event/process/module driven development… , scrum/vodopád/iterace…; kdo zažil, nejspíš tuší), ale když člověk sedne k PC a bliká kurzor, tak je všechno najednou jinak :-) Nejde mi o enterprise sféru, ale o běžné „menší“ projetky.

A co se týče technologií, vcelku jsem si oblíbil Gulp a Browsersync. Vím, že jsou to frontend technologie, ale s tím souvisí můj druhý dotaz. Oddělujete to striktně od sebe, myslím frontend a backend? Nebo pracujete postupně na obojím? Líbí se mi věci jako autorefresh apod., ale přijde mi, že není vždy nutné např. při ladění tlačítka „Odeslat“, znovu a znovu načítat data z databáze a pouštět do hry celý backend moloch. Jenže když klientovi chcete prezentovat nějaké výsledky, tak ten chce zase vidět hezké věci a aby byly ideálně funkční, takže už to potřebujete mít zase zintegrované do sebe.

Je mi jasné, že kladu dotaz na dost rozsáhlé téma, ale budu rád za jakékoliv poznatky a „slepé“ uličky.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak záleží kolik lidí má tvůj vývojářskej a ostatní tým. Pokud to chceš vše dělat sám tak je asi na tobě co ti vyhovuje nejvíc (jestli nejdřív frontend, architekturu aplikace, databáze, …).

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+4
-

Papír, tužka, zvýrazňovače.

Začnu velkou věcí a tu pak štěpím na menší. Klasicky appfrontendarticleModule → úkoly toho modulu. Ty se pak rozdělí jako zodpovědnosti komponentám. A v podstatě z toho vznikne seznam komponent a co mají umět.