Návrh projektu + technologie
- snizemic
- Člen | 28
Ahoj, mám zase jeden dotaz tak trochu mimo Nette. Zajímalo by mě, jak postupujete při návrhu aplikace a jak přistupujete k technologiím.
Na škole nám samozřejmě bylo představeno přehršle možných postupů a návrhů (data/event/process/module driven development… , scrum/vodopád/iterace…; kdo zažil, nejspíš tuší), ale když člověk sedne k PC a bliká kurzor, tak je všechno najednou jinak :-) Nejde mi o enterprise sféru, ale o běžné „menší“ projetky.
A co se týče technologií, vcelku jsem si oblíbil Gulp a Browsersync. Vím, že jsou to frontend technologie, ale s tím souvisí můj druhý dotaz. Oddělujete to striktně od sebe, myslím frontend a backend? Nebo pracujete postupně na obojím? Líbí se mi věci jako autorefresh apod., ale přijde mi, že není vždy nutné např. při ladění tlačítka „Odeslat“, znovu a znovu načítat data z databáze a pouštět do hry celý backend moloch. Jenže když klientovi chcete prezentovat nějaké výsledky, tak ten chce zase vidět hezké věci a aby byly ideálně funkční, takže už to potřebujete mít zase zintegrované do sebe.
Je mi jasné, že kladu dotaz na dost rozsáhlé téma, ale budu rád za jakékoliv poznatky a „slepé“ uličky.
- Pavel Kravčík
- Člen | 1196
Papír, tužka, zvýrazňovače.
Začnu velkou věcí a tu pak štěpím na menší. Klasicky app
→ frontend
→ articleModule
→ úkoly toho modulu.
Ty se pak rozdělí jako zodpovědnosti komponentám. A v podstatě z toho
vznikne seznam komponent a co mají umět.