Jak zajistit aby IDENetBeans ignoroval obrovské HTML soubory které vznikají v LOG a nepokoušel se indexovat?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
zac24
Člen | 41
+
0
-

Mám docela vážný problém s nejnovejšími NetBeans 8.1 a nette …

Možná je to snadno řešitelné, ale implicitně to způsobuje velké problémy pokud to není ošetřeno.

Pokud dojde k chybě a ve složce LOG je vytvořen poměrně rozsáhlý HTML soubor, všimne si netbeans tohoto souboru a zjevně jej zkouší hned automaticky načítat a něco v něm indexovat (možná si předpřipravuje index pro navigátor). U takto rozsáhlého HTML souboru – často mnoho desítek MB, to znamená že netbeansy zatíží 4 jádra CPU na 100 procent po dobu klidně 10–15 minut, což je pri práci opravdu značná potíž. Chcete opravit chybu jenže musíte čekat 15 minut než si netbeans zaindexuje soubor který v netbeans nikdy editovat nebudete a tudíž celá ta dlouhá indexace je naprosto k ničemu.

Jak zajistit aby nette mohlo do složky ukládat log soubory, ale netbeans je zcela ignorovat a nepokoušel se je indexovat ?

zac24
Člen | 41
+
+5
-

problém jsem vyřešil tak že v netbeans nastavení → záložka Miscellaneous/Files → v poli Ignored Files Pattern jsem přidal adresáře log a temp do regulárního výrazu takže jej netbeans už skutečně zcela ignoruje – postup je blíže popsán zde http://stackoverflow.com/…31609/806456 (pozor na velká malá písmena), … takže hurá :-) … jen tak mimochodem tento problém je příčinou mnoha duplicitních hlášení na fóru netbeans, které ale obvykle neindentifikují příčinu, pouze konstatují že netbeans se občas znenadání zasekají při skenování novách zdrojů na 0% nebo 100%, zatíží CPU na desítky minut, ide se po tu dobu nedá prakticky používat a nepomůže ani restart, takže je patrné že lidé tento problém celkem často řeší, jen obtížně neidentifikují tuto konkrétní příčinu v monstrózních html souborech které vznikají v logu nette projektu.

Editoval zac24 (8. 4. 2016 8:06)

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Díky za tip, vypnul jsem si tak globalne taky nektery slozky. Jinak pokud bys chtel jen pro dany projekt, tak pravym na projekt, Properties a tam je pak ignored folders, kde si to naklikas.

btw nepouzivas nejake starsi nette, resp. Tracy? Protoze ted by myslim ty HTML soubory tak velke byt nemeli.