Uchovávanie väčšieho množstva parametrov

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Raiper34
Člen | 65
+
0
-

Zdar,

Ako by ste mi prosím odporúčili uchovávať väčšie množstvo parametrov? Už som to konzultoval s viacerými ľuďmi, nikto mi presne neporadil. Ide o to, že pracujem na Datagride, ktorý sa prekresluje Ajaxom, no a keď napr premenujem stĺpec, tak prekreslím datagrid, no ale keď premenujem ďalší stĺpec, tak znova prekreslím datagrid, lenže ja si musím niekde pamätať prvé meno, teraz to riešim cez Session, že každý stĺpec vo svojej classe si v session drží meno. Ako by sa to dalo nejak alternatívne riešiť?

Vďaka za každú radu.

Oli
Člen | 1215
+
+1
-

To záleží na situaci. Nevím ale, jestli jsem to dobře pochopil. Pokud by se jednalo o uživatelskou změnu, kterou má možnost udělat každý uživatel (v tom gridu si přejmenovat sloupec jak se mu zlíbí), tak bych si na to udělal tabulku v databázi a to nastavení řešil tam v podstatě 1:1. Asi by to bylo vhodný někde i cachovat, uložit do session, ale v tý db by to mělo být…

Pokud by se jednalo o nastavení aplikace, které se provede na začátku, maximálně se změní třeba jednou do půl roka a není pro každého uživatele jiné, tak někde v neonu.

Raiper34
Člen | 65
+
0
-

No uzivatel si bude moct klikat ako chce pomenovata, nastavcovat filtre, atd… cize nwm ci to do db je vhodne lebo tie nastavenia s abudu menit neustale v podstate

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Podle mě jo. Je to trvalé úložiště. Nemusíš to z něj tahat. Klidně si to ulož do cache/session. Jen to invaliduješ při změně. Ale pokud ti spadne server nebo cokoli, tak to můžeš z db zase načíst…