Jak zavést Nette do PHP bastl projektu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
H0w4rd
Člen | 99
+
0
-

Chtěl bych nějaké tipy či nápady, jak zavést Nette do projektu, kde žádný framework není. Mám dělat novou část a nechce se mi to dělat v čistém PHP a ani bych příliš nechtěl jít cestou samostatného použití nette formů nebo latte.

Projekt vypadá nějak takhle:

• míchanice php a html, případně echo a v něm klidně 500 řádků html
  • htaccess s 30 pravidly, podle url se volají různé skripty
  • není tam jeden centrální skript, ze kterého by se vycházelo, ale většina skriptů includuje různé soubory se záhlavím, zápatím či funkcemi (ale ne všechny a vždycky)
  • tuna javascriptů, bordel ve stylech
  • k přístupu DB se používá PDO, ale někde také mysql_query()
  • přihlašování uživatelů tam je, to by se muselo do nette nějak předávat

Jak byste na to šli?

premek_k
Člen | 172
+
+6
-

Já bych šel od toho :-)

hrach
Člen | 1844
+
+5
-

Je to relativne jednoduchy, a musim rict, ze me takove problemy bavi resit, respektive pokud to nedelas kazdy tyden znovu, ale dlouhodobe na projektu.

Jak na to, to jsi popsal uplne krasne sam. Definovat problemy, a potom resit ty, co delaji nejmin problemu. Obecne se daji nektere kroky poradit, ale vzdy zalezi dost na konkretnim projektu.

Obcas zkusis slepou cestu a zjistis, ze dany task nejde vyresit, aniz bys vyresil jiny. NO tak ho holt prerusis nebo scratchujes, a zacnes tim jinym.

Takze nejdriv jednotny include, napr., muzes zkusit robotloader, pak treba jednotny index s routingem – staci primitvne, prepsat z apache rewritu, …, funkce na db – prepsat, aby pouzivali jednotne volani, tzn. treba zatim je abstrahovat prime volani pdo na volani tve funkce, posleze jeji impl. muzes menit dal, atp. atp. atp.