Jak správně nastavit secure parametr u PHPSESSID
- lukas-sieber
- Člen | 4
Ahoj,
snažím se tu správně nastavit secure parametr pro PHPSESSID.
V php.ini je session.cookie_secure zapnutý.
V config.neon mám nastaveno:
session:
autoStart: smart
cookieSecure: true
expiration: 14 days
PHPSESSID ale pořád nemá parametr secure nastaven.
Nevíte, kde by mohl být problém?
Díky.
- lukas-sieber
- Člen | 4
Ano, na HTTPS to testuji.
Přepisovat to tímto způsobem bude asi poslední možnost. Pokud to nepůjde vyřešit lépe.
Na subdoméně, kde neběží Nette a stará se o nastavení přímo PHP (session_start()), se secure parametr v pohodě zapne.
- lukas-sieber
- Člen | 4
Cache jsem smazal, stejně jako jsem smazal COOKIES, aby se mohla vytvořit nová.
A secure parametr stále nenastaven.
V cache je aktuálně:
public function createServiceSession__session()
{
$service = new Nette\Http\Session($this->getService('http.request'), $this->getService('http.response'));
$service->setExpiration('14 days');
$service->setOptions(array('cookieSecure' => TRUE));
return $service;
}
Takže nette o cookieSecure ví, ale stejně secure není.
Editoval lukas-sieber (1. 12. 2015 15:15)
- lukas-sieber
- Člen | 4
Díky. To opravdu pomohlo!
Odporuje to ale dokumentaci, kde se píše o camelCase.
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
To je hodně zvláštní, Nette si s camelCase umí poradit, já to tak mám na serveru bez problému… Jestli chceš, můžeš to zkusit odkrokovat, třeba jsi narazil na nějaký záhadný bug :)
- Jakub Bouček
- Člen | 54
jiri.pudil napsal(a):
To je hodně zvláštní, Nette si s camelCase umí poradit, já to tak mám na serveru bez problému… Jestli chceš, můžeš to zkusit odkrokovat, třeba jsi narazil na nějaký záhadný bug :)
Máš pravdu, to tam je, ale jak to tak krokuju u sebe (řeším stejný problém jako iniciátor tohoto threadu), tak je překlad z camelCase v kódu příliš pozdě. Funkce configure($config) je volána už se zdvojenými parametry: konfigurace z Neonu v camelCase sečtená s defaultní konfigurací v undercore_case.
Co mi ale nejde do hlavy, že problém se projevuje jen u secure, ostatní parametry jsou OK.