Vlastní HTML komponenty za použití Angular Material
- holantomas
- Člen | 55
Zdravím,
chci si udělat vlastní komponenty z knihovny Angular material, která má
své HTML elementy apod.
Zkoušel jsem bádat po internetu a nějak mi to do sebe nezapadá. Nemá tady
někdo nějaký jednoduchý tutoril od vytvoření HTML elementu po použití
makra {control}
? Abych to zjednodušil, jako první a asi
jednoduchý příklad si chci vytvořit komponentu FAB Speed dial. Což znamená vytvořit kořenovou komponentu
md-fab-speed-dial
, dále md-fab-trigger
,
md-icon
, md-tooltip
, md-fab-actions
.
Ocením hlavně „best-practise“. Nevím totiž co se na toto bude hodit
lépe, jestli BaseControl nebo Control z formulářů, jak konkrétně fungují
vztahy (Rodičovská komponenta ↔ podkomponenta). A co je lepší jestli na
to vytvořit latte, nebo to kompletně celé řešit přes HTML.
Pro pochopení HTML definice FAB:
<md-fab-speed-dial md-open="false" md-direction="up" ng-class="md-scale" class="md-scale">
<md-fab-trigger>
<md-button aria-label="menu" class="md-fab md-warn">
<md-icon md-font-set="material-icons"> menu </md-icon>
<md-tooltip md-direction="left">{_students.default.Option, 3}</md-tooltip>
</md-button>
</md-fab-trigger>
<md-fab-actions>
<md-button aria-label="{_students.default.delete}" class="md-fab md-raised md-mini md-warn">
<md-icon md-font-set="material-icons"> delete </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="true" md-direction="left">{_students.default.delete}</md-tooltip>
</md-button>
<md-button aria-label="{_students.default.edit}" class="md-fab md-raised md-mini md-accent">
<md-icon md-font-set="material-icons"> edit </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="this.showHint=true" md-direction="left">{_students.default.edit}</md-tooltip>
</md-button>
<md-button aria-label="{_students.default.add}" class="md-fab md-raised md-mini md-primary">
<md-icon md-font-set="material-icons"> add </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="this.showHint=true" md-direction="left">{_students.default.add}</md-tooltip>
</md-button>
</md-fab-actions>
</md-fab-speed-dial>
- Oli
- Člen | 1215
Nevím jestli ti uplně rozumím. Mám trochu pocit, že mícháš dohromady komponenty z angularu a nette. Můžou ti ale pomoct 2 videa: Nette a Angular a přednáška o komponentách.
Pokud to ale chápu správně, tak můžeš celej ten kod co máš nahoře vložit do komponenty a v komponentě si navěsit zpracovávání…
- holantomas
- Člen | 55
Omlouvám se, že to zní tak chaoticky. V podstatě ano. Účelem dotazu je to jestli někdo nemá sepsany tutoriál s best-practise na vytváření komponent s dědičnosti v nete. Pro pochopení jsem uvedl kód čeho konkrétně chci dosáhnout. A ano vím že toto mi nette umožňuje jen v tom trochu plavu a prave nejlepší by byl nějaký primitivní příklad co to řeší od A do Z
- newPOPE
- Člen | 648
@holantomas problem bude v tom, ze nakolko tomu uplne nerozumies tak miesas veci spolu. Nette a Angular sice spolu fungovat mozu ale moc ti to na front strane nebude fungovat, resp. budes riesit veci ktore riesit nemusis. Je dolezite sa rozhodnut ci potrebujes SPA (single page app) alebo ti staci server side. Angular-om nechi nahradit jQuery. Ked tak pouzi Angular na fronte a Nette na API. Ja som to skusal mixovat uz davno (aj so server side renderom…) ale nie je to moc dobra cesta.
Teraz uz by som to urcite nemixoval. A vela vies dosiahnut len pouzitim nette.ajax a snippetami.
Editoval newPOPE (3. 11. 2015 8:30)
- holantomas
- Člen | 55
@newPOPE sice máš pravdu, že s Angularem nemám takové zkušenosti, ale ja potřebuji jen prvky v Angular Material Co je čistě HTML, které si pak JS doupraví (Tedy co jsem vypozoroval). Nejde mi ani tak o využití funkčností, jak o design a pokud jsem něco schopný napsat v latte (Jako ukázka v prvním příspěvku), proč bych z toho nemohl udělat komponentu? Jen se ptám, třeba je tam něco u čeho narazím a byl bych radši kdybych to teď mohl odpískat s jistotou, že bych narazil na něco co nebude fungovat. V čem je tedy problém?
- newPOPE
- Člen | 648
Aha uz rozumiem. Tak to mas v zasade jedno ako na to pojdes. Ked chces cez komponentu tak toto by ti na zaciatok malo stacit https://doc.nette.org/…n/components#….
Zacal by som komponentou ktora len vyrenderuje html, potom by som si pridal nejake hodnoty do nej a tie pouzil v tej sablone …
- holantomas
- Člen | 55
@newPOPE Tím jsem začal. Jenže jak můžeš vidět na vzoru co mám
nahoře, tak je vidět že bude potřeba minimálně jedna podkomponenta. Ten
tutoriál jsem chtěl proto aby se mi to všechno poskládalo dohromady.
Protože nevím třeba jestli použít Control
nebo
BaseControl
, jak se dělají potomci, jaký je best-practise pro
dělaní potom komponenty apod. Jednoduše potřebuji nakopnout správným
směrem.
Vysledkem by melo byt neco takoveho
V presenter (Továrnička bude samozřejmostí, toto je jen pro příklad)
createComponentFAB(){
$FAB = new SpeedDial($icon,$direction,...);
$FAB->addItem('pekna-iconka', $this->Link(...));
return $FAB;
}
v latte pak
{control FAB}
vysledek:
<md-fab-speed-dial md-open="false" md-direction="up" ng-class="md-scale" class="md-scale">
<md-fab-trigger>
<md-button aria-label="menu" class="md-fab md-warn">
<md-icon md-font-set="material-icons"> menu </md-icon>
<md-tooltip md-direction="left">{_students.default.Option, 3}</md-tooltip>
</md-button>
</md-fab-trigger>
<md-fab-actions>
<md-button aria-label="{_students.default.delete}" class="md-fab md-raised md-mini md-warn">
<md-icon md-font-set="material-icons"> delete </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="true" md-direction="left">{_students.default.delete}</md-tooltip>
</md-button>
<md-button aria-label="{_students.default.edit}" class="md-fab md-raised md-mini md-accent">
<md-icon md-font-set="material-icons"> edit </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="this.showHint=true" md-direction="left">{_students.default.edit}</md-tooltip>
</md-button>
<md-button aria-label="{_students.default.add}" class="md-fab md-raised md-mini md-primary">
<md-icon md-font-set="material-icons"> add </md-icon>
<md-tooltip ng-visible="this.showHint=true" md-direction="left">{_students.default.add}</md-tooltip>
</md-button>
</md-fab-actions>
</md-fab-speed-dial>