Nedaří se připojení na postgresql

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Fooly
Člen | 26
+
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit proč se mi nedaří připojit na postgre server.

database:
	dsn: 'pgsql:host=---------;dbname=------;port=----'
	user: '--------'
	password: '-------'
	debugger: true
	options:
		lazy: yes

Takto vypadá můj config, ale celé mi to padá na maximum time of execution, ale bohužel vůbec netuším čím by to mohlo být, pokud jsou potřeba ještě další informace, tak dodám

Editoval Fooly (7. 7. 2015 18:19)

chemix
Nette Core | 1310
+
+1
-

No moc si toho nenapsal. Tak jen takova jednoduchanrada. Zkus se na postgre pripojit cistym PDO v nejakem test_connection.php bez Nette, zdali se ti vubec PHP s postgre muze spojit, polud ne je treba to vyresit pokud ano je treba vice informaci, jelikoz Nette/Database je jen obalkou nad PDO

Fooly
Člen | 26
+
0
-

Přecházíme z čistého php na nette, a ta connection předtím fungovala bez chyby.
Možná je to strukturou databáze:
Connection->databáze->schéma->tabulky
S mysql jsem problém nikdy neměl, ale teď to připojení proste nejde :/
Dá se nějak v nette testnout jestli aspoň to připojení na databázi proběhlo dobře?

Fooly
Člen | 26
+
0
-

Tak novinka, už se mi daří zjistit, jestli jsem doopravdy pripojen, a pro ciste PDO pouzivam SELECT FROM schema.table; a to se mi dari, kdyz tam udam neco blbe, tracy vyhodi chybu, a kdyz ne tak ok, ale porad mi nefunguje metoda $this->database->table(‚schema.tabulka‘); to porad pada na maximum time of exec

Fooly
Člen | 26
+
0
-

Tak uplne shrnuti, kdyby se sem nahodou jeste nekdo kouknul.
Pripojeni na databazi probehne uspesne, to mam otestovane.
Mam tridu BaseModel extends Object, ktera natahne databazi, na tu pak zkusim zavolat metodu ->table()
s parametrem ‚schema.table_name‘ pokud to ale zavolam, tak mi to spadne na maximum time of execution.
Takze otazka je, jestli se takhle spravne udava schema, a jestli neni nejaka podminka jakou strukturu by mela mit ta databaze. Pokud nekdo tusi cim by tohle mohlo byt zpusobeno, dejte prosim vedet.

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@Fooly takze jestli to chapu spravne neni problem v Nette\Database\Connection, ale v Nette\Database\Table

pokud si zkusis v presenteru neco ala

..
/**
 * @inject
 * @var \Nette\Database\Context
 */
public $context;

..

$this->context->query('SELECT ....');

tak to neco provede?

bohuzel Nette\Database\Table jsem na PostgreSQL jeste nepouzival, takze moc neporadim jaky zapis by mel byt, ale zkusel bych ten jesnadnejsi ->table(‚nazev_tabulky‘)