Hledám vhodný mikro framework pro beh na slabem hardware (raspberrypi), „mikronette“?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
douji
Člen | 4
+
0
-

kde je případně ke stažení jeho mikro varianta pouzita na osobni strance dg a vychvalovana na posobote?
nedaří se mi k němu zjitit nějaké podrobnější info nez example na gitu :-) Dekuji. Aplikace ma bezet na raspberry pi a prakticky generovat jen json, takze latte nebude vyuzito, jde spis o databazovou vrstvu nette database, autoloader, routy a tyhle zakladni veci. Na raspberry se prazdna stranka sandboxu nette nacita vic nez 4 sek. Zatimco skript bez fw, ktery saha do databaze pro clanek se dokaze vykreslit za osminu toho casu, na takovem hw je rezie frameworku neprehlednutelna. Presto bych radeji upřednostnil zvyklosti a zkušenosti z nette než nasazoval nějaký slim nebo flight …

Editoval douji (16. 5. 2015 20:03)

Luděk Veselý
Člen | 29
+
0
-

Tou mikro variantou nejspis myslis nette zabalene do phar souboru – dg ho ma na githubu a ma i clanek o tom jak ho vytvorit: https://phpfashion.com/…ktnim-baleni.

Jinak ja osobne bych zacal timto sandboxem – v souboru composer.json jsou videt zavislosti na jednotlivych castech nette (nette/di, nette/database atd.) a vyhazel vse nepotrebne.

potapnik
Člen | 127
+
+1
-

nezbude ti podle mě nic jiného než použít čisté PHP, případně zkusit využít pouze ty komponenty Nette, které nebudou CPU killer. A to otestuješ snadno, když to bude pomalé, tak nepoužívat :) osobně si myslím, že jestli budeš používat jenom NDBT a JSON, tak by to mělo být výkonově OK, ale změřené to nemám.

Začal bych tím, že bych do čistého adresáře nainstaloval composerem NDBT a vyzkoušel nějaký SELECT s dumpem v čistém PHP, jesti je to výkonově OK, pak bych přidal třeba nette/utils na ten JSON, router atd. Využiješ naplno pouze to co potřebuješ, to je právě síla Nette od verze 2.2 :)

composer init
composer require nette/database

Editoval potapnik (20. 5. 2015 13:08)

ZahorskyJan
Člen | 59
+
0
-

Mám raspberry pi doma jako development server a sandbox, který je rozšířený o Doctrine a pár Kdyby knihoven, nemá tak hrozné časy. Když pominu první načtení, kde se dělá cache, to trvá. Ostatní requesty s připojením k databázi trvají cca 1.5 sekundy. Když vypnu Tracy a zapnu Opcache, jsem na polovině ⇒ když se chci přiblížit rychlosti, jakou by to cca mohlo mít.

Nastavení podle tohoto vlákna.