Použití nette code-checkeru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Strata
Člen | 6
+
0
-

Zdravím,

po asi hodině zkoušení všeho možnýho to vzdávám, očividně mi něco uniká…

Může mi prosím někdo vysvětlit jak se používá code-checker ? Kde ho musím použít aby mi vlastně opravil ty chyby co najde ? Pokud se někomu bude chtít, tak pokud by aspoň napsal jednoduše nějakých pár kroků postupu ?

Zkoušel jsem to všemožně v příkazovým řádku, vypíše mi to, že to našlo chyby, pak zadám příkazy -f / -l / -l -f …, vypíše, že to chyby opravilo a tohle můžu dělat dokola.

Editoval Strata (17. 3. 2015 21:58)

Filip Klimeš
Nette Blogger | 156
+
0
-

Já ho používám tak, že si ho nejdřív nainstaluju pomocí composeru

cd /path/to/your/project
composer create-project nette/code-checker ./code-checker

A poté spustím

php ./code-checker/src/code-checker -f
Strata
Člen | 6
+
0
-

To právě dělám taky, projede mi to, vypíše mi to co všechno to našlo/opravilo. Jenže když ten příkaz pak zadám znovu nebo dám znovu vyhledat chyby, tak to najde/opraví ty stejný chyby.

Filip Klimeš
Nette Blogger | 156
+
0
-

A má code-checker právo pro přepsání souborů?

Jan Suchánek
Člen | 404
+
0
-

A není lepší mít code-checker někde uplně bokem a volat ho jen code checker a napsat si do .bash_profile aliasy?

alias tester="php /Users/xxx/xxx/nette/tester/vendor/bin/tester"
alias code checker="php /Users/xxx/xxx/nette/code-checker/src/code-checker.php -f"

Nebo je to špatně?

Editoval jenicek (20. 3. 2015 14:11)

Filip Klimeš
Nette Blogger | 156
+
0
-

jenicek napsal(a):

A není lepší mít code-checker někde uplně bokem a volat ho jen code checker a napsat si do .bash_profile aliasy?

alias tester="php /Users/xxx/xxx/nette/tester/vendor/bin/tester"
alias code checker="php /Users/xxx/xxx/nette/code-checker/src/code-checker.php -f"

Nebo je to špatně?

Podle mě je to v pořádku v obou případech, ALE v tom tvém si musíš hlídat verze nástrojů. Pokud např. v projektech používáš různé verze Testeru.

Ještě je tu taky @DavidGrudl -ovo oblíbený composer require global :D

Editoval Filip Klimeš (20. 3. 2015 15:40)

Strata
Člen | 6
+
0
-

Filip Klimeš napsal(a):

A má code-checker právo pro přepsání souborů?

To zjistím/nastavím jak prosím? To bude asi ten problém.

Editoval Strata (30. 3. 2015 22:10)