spojení Nette + AngularJS

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Filip111
Člen | 244
+
0
-

Ahoj,

začínám nový projekt, kde je podmínkou REST API. Zároveň bude potřeba na clientské straně hodně scriptování a protože to nechci slepovat v jQuery,
rozhodl jsem se podívat na AngularJS a něco se zase přiučit.

Pořád ale nemám jasno, co která vrstva bude dělat. Můžete se někdo podělit o zkušenosti, jestli to používáte?

Především se nedokážu rozhodnout, kde se budou tvořit view. Jestli jen v angularu nebo je bude pro angular připravovat nette.
S tím přímo souvisí, jestli bude Nette čistě jen REST API nebo jestli bude plnit i funkci plnohodnotného MVC.

Pokud bych Nette vyžíval k vygenerování hlavní layoutu, případně view, nebude lepší to striktně oddělit od REST API?
Tedy jedna aplikace, která plní funkci jen REST API.
Druhá aplikace, která bere JSON data, generuje layout a šablony pro angular.
Není ale tahle mezivrstva v Nette zbytečná? Nestačí jen čistokrevné REST API (třeba v Nette) a angular na klientovi?

Díky za odpovědi.

Filip111
Člen | 244
+
+1
-

Dík, tohle video jsem neznal. Určitě užitečný, bohužel spojení Nette a Angularu je řešeno až tak od poloviny a nebere se vůbec v potaz REST API.
Začínám si myslet, že Nette bude skutečně plnit jen funkci API bez využití view,
a zbytek aplikace bude pouze v angularu.

Jediný spojení mezi Nette a Angularem tedy budou json data.(?)

Editoval Filip111 (18. 2. 2015 13:46)

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Obecně to řeším tak, že Nette mám degradované na Rest API (komunikace via json) a vykreslovač hlavního layoutu. Pak v závislosti na aplikaci využiju buď routování v nette, nebo angularu. Pokud routuju v nette, v podstatě angular využívám jen v komponentách, resp. lokálně tam, kde je požadavek na komfortnější UX. Pokud routuju v angularu, tak je celá aplikace v angularu a Nette slouží pouze na čtení/zápis dat.