Trejjam/authorization – správa uživatelů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
trejjam
Backer | 65
+
0
-

Zdravím,

napsal jsem si exstensions pro správu uživatelů, je konfigurovatelná přes CLI (pokud má k dispozici kdyby/console). Umí role, resource, generování hashů pro obnovení hesla/aktivaci. Využívá Nette/database (časem možná doctrinu, když se s ní zkamarádím). Instalace přes composer:

$ composer require trejjam/authorization

(zbylá dokumentace na githubu)

Je to první knihovna o které jsem se nějak veřejně zmínil, tak budu rád za response :)

Jan Endel
Člen | 1016
+
+3
-

Co jsem rychlým průletem kódem zjistil:

1. Udělej si nějaký coding standard a ten dodržuj, aktuálnlě je to spíš takový výblitek :-).
  2. Rozhodně ani throw ani catch \Exception, na vše vlastní nadefinované vyjímky
  3. Děláš strašně dlouhé metody s boolean přepínačema v parametrech, raděj kratší, co dělají fakt jen jednu věc, než jednu dlouhou.
enumag
Člen | 2118
+
+2
-

V composer.json máš jako dependency nette/nette, což je zcela zbytečné. Měl bys vyžadovat jen ty části Nette které potřebuješ, např. nette/security, nette/http, nette/di.

trejjam
Backer | 65
+
0
-

Díky za response, composer.json upraven.

Edit: \Exception nahrazeny

Editoval trejjam (13. 1. 2015 1:45)

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

@trejjam a neded primo z Exception, ale z odpovidajici exception z SPL (alespon to rozdel na RuntimeExcetpion a LogicException)

a dodrzuj PSR-0 (nebo PSR-4), tedy co trida to soubor (ne jako tady), pripustitelne je to max u vyjimek, ktere muzes dat do jednoho souboru, viz treba kdyby/doctrine