Nová reCAPTCHA pro formuláře

uestla
Backer | 796
+
+4
-

[Staré vlákno již zemřelo, založil jsem proto nové]

ReCaptchaControl 2

Aktualizoval jsem doplněk přidávající reCAPTCHu do formulářů, protože se na scéně objevila její nová (a příjemnější) verze.

Budu rád za jakékoli připomínky.

Ať slouží.

Editoval uestla (25. 6. 2017 2:13)

uestla
Backer | 796
+
0
-

Upravil jsem úvodní příspěvek – implicitně se totiž reCAPTCHA vykresluje pouze jedna, proto je lepší (pro případ, že bychom jich měli na stránce víc) je vykreslovat ručně.

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Ahoj, díky za doplněk. Měl jsem problém od verze 2.0.1. ReCaptcha se mi nechtěla zobrazit. Vyřešil jsem to až podle dokumentace google. Dokud jsem tam nedal ten onload=onloadCallback, tak mi to psalo, že grecaptcha je neznámu funkce. Možná jsem ale něco dělal blbě já.

<script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=onloadCallback&render=explicit"></script>
var onloadCallback = function() {
	$('.g-recaptcha').each(function () {
		var el = $(this);
		grecaptcha.render(el[0], {
			sitekey: el.attr('data-sitekey')
		});
	});
};
uestla
Backer | 796
+
0
-

Také jsem to řešil. Problém byl, že oni radí načítat jejich script v hlavičce. Ale když chci vykreslovat explicitně, musí v momentě ten předávaný callback už existovat, tj. i jQuery by myslím mělo být načtené (i když je-li to callback, teoreticky by nemuselo – vyzkouším to), a jQuery načítám až vespod stránky.

Dám vědět a kdyžtak updatuju README. Díky.

uestla
Backer | 796
+
0
-

Tak nakonec byl problém v tom, že jsem zvyklý javascripty psát stylem

;(function (window, $) {

	function onReCaptchaLoad() {
		// ...
	}

})(window, window.jQuery);

tam, kde používám jQuery. To by ale vyžadovalo načtenost jQuery ještě před načtením reCAPTCHA api. To by ostatně nevadilo, proto jsem updatoval přiložený script, aby byl pokud možno co nejrobustnější.

Felix
Nette Core | 1186
+
0
-

Vim, ze je to dost podobne. Nicmene jsem to mel v kompu jiz delsi dobu, akorat jsem to nehodil na github.

https://github.com/…te-reCAPTCHA

webdata
Člen | 153
+
0
-

Takže jsem zkoušel nasadit captchu, vše OK ale až na jedno. Captcha se sice zobrazí ale je úplně jedno zda se ověřím nebo ne – formulář se stejně odešle. Jinak to zkouším na nette 2.3.1 a formulář renderuji ručně (možná to bude ten problém).

uestla
Backer | 796
+
0
-

Formulář se odešle a výsledek je jaký? Nezapomínáš navěšovat validační pravidlo? Nebo máš na mysli nevalidování se na straně javascriptu? To totiž není implementované.

webdata
Člen | 153
+
0
-

uestla napsal(a):

Formulář se odešle a výsledek je jaký? Nezapomínáš navěšovat validační pravidlo? Nebo máš na mysli nevalidování se na straně javascriptu? To totiž není implementované.

Vše mám dle readme na gitu. Formulář vykresluji ručně a vše funguje tak jak má. Ale captch je tam prostě na ozdobu, je jedno zda se uživatel ověří nebo ne. Protože žádná hláška typu ‚dokaž že jsi člověk‘ nikde nevyskočí i přesto, že mám ošetřený výpis chyb formuláře.

uestla
Backer | 796
+
0
-

To je vážná věc, myslíš, že bys mohl poslat svůj nefunkční kód?

duff123
Člen | 7
+
0
-

Pomocí composeru jsem nainstaloval ale asi špatně:

Fatal Error

Class ‚ReCaptchaControl\ReCaptchaExtension‘ not found

Nějaká rada? Je možná instalace bez composer-u, přímo vložit do adresáře?

Prosím o radu :)

Editoval duff123 (28. 4. 2015 18:55)

Pavel Kravčík
Člen | 1180
+
0
-

@duff123: Je to rozbitý a nefunguje to.

  1. Kontrola composer.json (je to tam správě napsané?)
  2. Composer update (proběhne bez chyb?)
  3. Kontrola vendor složky (je fyzicky složka uestla\Catchpa?)
  4. Volání se správným namespace (\ReCaptcha, nebo use)
H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Prosím jak to mám udělat, když mám projekt, který běží pod několika doménama a potřebuju mít více site key a secret key?

Ideálně bych potřeboval, aby ve třídě ReCaptcha byl setter pro $siteKey a $secretKey.

Potom bych totiž mohl při vytváření formuláře udělat:
$form["captcha"]->getReCaptcha()->setSiteKey("bbbb")->setSecretKey("aaaaaa");

Bylo by možné udělat takovou úpravu?

Nebo je jiná možnost, jak měnit site key a secret key podle situace?

Editoval H0w4rd (3. 2. 2016 16:45)

uestla
Backer | 796
+
0
-

To je zajímavá situace, nenapadlo mě, že takový scénář může nastat. V tuhle chvíli je bohužel celá extension napevno svázaná s jedním siteKey a secretKey, aniž by se dala měnit (implementaci setterů považuji za trochu nešťastnou, protože by se přepsala pro celý zbytek aplikace v rámci daného requestu).

Jako možné rozšíření mě napadlo přidat možnost nastavit několik „namespace“, kdy by každý měl svůj siteKey a secretKey a při vkládání prvku do formuláře by měl uživatel možnost zvolit, který z namespaců chce použít (s tím, že defaultně by se vybíral ten první).

Bohužel teď neoplývám dostatkem volného času, abych něco takového napsal, čili jestli má někdo chuť a pochopil mnou nastíněné řešení, nebo někoho napadlo nějaké lepší, jsem pullům otevřen :-)

Martk
Člen | 652
+
0
-

@H0w4ard Není lepší přidat ke klíčí ty další domény?

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Problém je v tom, že sami uživatelé si budou moct ty domény založit, když se zaregistrují do aplikace a zadají si tam tu svou doménu (potom už si sami nasměrují DNS záznam A nebo CNAME), nastaví si nějaké parametry a webová aplikace jim pojede na jejich doméně s jejich nastavením. No a potřebuju, aby si sami mohli zadat i ty klíče pro recaptchu. Není možné, abych ty klíče povoloval třeba já, že by mi třeba chodily mailem po registraci, to bych se z toho zbláznil. A všem uživatelům přístup do té správy také dát nemohu.

S těmi namespace jsem to příliš nepochopil. Hlavně ale potřebuju, aby se ty klíče mohly brát z databáze.

Škoda, ten setter by mi problém vyřešil. Bylo by mi jedno, že by se to změnilo pro celý zbytek aplikace v rámci daného requestu, ta recaptcha je na stránce jen jedna, čemu by to vadilo?

Nebylo by třeba možné, abych klíče zadával už tady?
$form->addReCaptcha('captcha', "sdfasdfdasfdasfasd", "fdasfasdfsdafsa");

Editoval H0w4rd (3. 2. 2016 21:55)

Martk
Člen | 652
+
+2
-

Tak to by potom nebyl problém udělat něco takového, ne?

services:
	- Config
reCaptcha:
    siteKey: @Config::getSiteKey()
    secretKey: @Config::getSecretKey()
    methodName: 'addReCaptcha' # optional

Editoval Antik (3. 2. 2016 22:51)

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

To vypadá dobře. A kam prosím napíšu ty metody getSiteKey a getSecretKey?

Martk
Člen | 652
+
0
-

Do třídy, kde máš uložené ty klíče nebo vytvoříš novou, předáš databázi nebo jiné úložiště, uděláš gettery, zaregistruješ do konfigu a přes gettery předáš recaptche klíče.

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Diky, udelal jsem to tak a funguje to.

Mam s tim jenom jeden mensi problem:
Metody getSiteKey a getSecretKey z te tridy Config se volaji pri kazdem requestu, i kdyz na strance recaptcha neni. Jak tomu zabranit? Zbytecne se posila dotaz do databaze.

Editoval H0w4rd (4. 2. 2016 11:46)

Martk
Člen | 652
+
0
-

Nejlepší by bylo zapsání do cache, protože předpokládám, že ty klíče se často měnit nebudou.

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Tak jsem udělal ukládání do session, každý uživatel bude mít jiné klíče, resp. řídit se to bude doménou.

randallll
Člen | 22
+
0
-

webdata napsal(a):

Takže jsem zkoušel nasadit captchu, vše OK ale až na jedno. Captcha se sice zobrazí ale je úplně jedno zda se ověřím nebo ne – formulář se stejně odešle. Jinak to zkouším na nette 2.3.1 a formulář renderuji ručně (možná to bude ten problém).

tohle jeste nikdo neopravil ??? dik

Václav Kraus
Člen | 77
+
0
-

@randallll Já to používám na několika projektech a tento problém jsem ještě neměl. Takže nejspíš ano :)

randallll
Člen | 22
+
0
-

Václav Kraus napsal(a):

@randallll Já to používám na několika projektech a tento problém jsem ještě neměl. Takže nejspíš ano :)

nevim, z nejakeho duvodu se mi form odesle ikdyz captcha neni odfajfknuta

uestla
Backer | 796
+
0
-

@randallll Žádal jsem @webdata o ukázkový nefunkční kód, ale nic nezaslal, čili to považuji za neexistující chybu. Mohl bys poslat nefunkční kód ty?

randallll
Člen | 22
+
0
-
extensions:
    translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension
    reCaptcha: ReCaptchaControl\ReCaptchaExtension

translation:
    debugger: on
    default: en
    fallback: [en_En, en]
    whitelist: ['cs', 'en', 'pl', 'es', 'fr', 'ge', 'it', 'ru', 'sk', 'se']

reCaptcha:
    siteKey: ***
    secretKey: ***
    methodName: 'addReCaptcha'
<?php
  public function createComponentContactForm() {
        $form = new Form();
        //$form->getElementPrototype()->class('ajax');
        $form->addHidden('to_email')
                ->setAttribute('id', 'to_email');
        $form->addText('name', $this->translator->translate('default.contact.form_name'))
                ->setAttribute('placeholder', $this->translator->translate('default.contact.form_name'))
                ->setRequired($this->translator->translate('default.contact.form_message_required', NULL, array('label' => '%label')))
                ->addRule(Form::MAX_LENGTH, $this->translator->translate("default.contact.form_message_max_length", NULL, array('label' => '%label', 'value' => '%value')), 50);
        $form->addText('company', $this->translator->translate('default.contact.form_company'))
                ->setAttribute('placeholder', $this->translator->translate('default.contact.form_company'))
                ->addCondition(Form::FILLED)
                ->addRule(Form::MAX_LENGTH, $this->translator->translate("default.contact.form_message_max_length", NULL, array('label' => '%label', 'value' => '%value')), 50);
        $form->addText('email', $this->translator->translate('default.contact.form_your_email'))
                ->setAttribute('placeholder', $this->translator->translate('default.contact.form_your_email'))
                ->setRequired($this->translator->translate('default.contact.form_message_required', NULL, array('label' => '%label')))
                ->addRule(Form::EMAIL, $this->translator->translate("default.contact.form_message_email", NULL, array('label' => '%label')))
                ->addRule(Form::MAX_LENGTH, $this->translator->translate("default.contact.form_message_max_length", NULL, array('label' => '%label', 'value' => '%value')), 50);
        $form->addText('subject', $this->translator->translate('default.contact.form_subject'))
                ->setAttribute('placeholder', $this->translator->translate('default.contact.form_subject'))
                ->setRequired($this->translator->translate('default.contact.form_message_required', NULL, array('label' => '%label')))
                ->addRule(Form::MAX_LENGTH, $this->translator->translate("default.contact.form_message_max_length", NULL, array('label' => '%label', 'value' => '%value')), 50);
        $form->addTextArea('message', $this->translator->translate('default.contact.form_message'))
                ->setAttribute('cols', 5)
                ->setAttribute('rows', 6)
                ->setAttribute('placeholder', $this->translator->translate('default.contact.form_message'))
                ->setRequired($this->translator->translate('default.contact.form_message_required', NULL, array('label' => '%label')))
                ->addRule(Form::MAX_LENGTH, $this->translator->translate("default.contact.form_message_max_length", NULL, array('label' => '%label', 'value' => '%value')), 50);
        $form->addReCaptcha('captcha', $this->translator->translate('default.contact.form_verification'))
                ->addRule(\ReCaptchaControl\ReCaptchaControl::VALID, $this->translator->translate('default.contact.form_message_verification'));
        $form->addButton('cancel', $this->translator->translate('default.contact.form_cancel'))
                ->setAttribute('data-dismiss', 'modal')
                ->setAttribute('aria-label', 'Close')
                ->setAttribute('class', "btn btn-default");
        $form->addSubmit('send', $this->translator->translate('default.contact.form_submit'))
                ->setAttribute('class', "btn btn-primary");
        return $form;
    }
?>
<div class="modal fade" id="modalSendEmail" tabindex="-1" role="dialog" aria-labelledby="contactLabel">
    <div class="modal-dialog" role="document">
        <div class="modal-content">
            <div class="modal-header">
                <button type="button" class="close" data-dismiss="modal" aria-label="Close"><span aria-hidden="true">&times;</span></button>
                <h4 class="modal-title" id="myModalLabel">{_default.contact.modal_title}</h4>
            </div>
            <div class="modal-body">
                {snippet contactForm}
                    {control contactForm}
                {/snippet}
            </div>
        </div>
    </div>
</div>

Editoval randallll (23. 2. 2016 19:46)

uestla
Backer | 796
+
0
-

Ve verzi 3 došlo k hlavní úpravě, a sice, že validační pravidlo se navěšuje rovnou, tedy ne ručně – upravil jsem podle toho instrukce a ukázku v úvodním příspěvku.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@uestla ještě ti v tom příspěvku zůstal nadpis s v2 :-)

uestla
Backer | 796
+
0
-

@CZechBoY To máš pravdu, ale to je myšlené jako druhá generace reCAPTCHy od Googlu :-D

GEpic
Člen | 562
+
0
-

EDIT:
Stejně jako se psalo víše, mám v tuto chvíli reCaptchu pouze pro ozdobu. Neudělal jsem nic víc, než je implementace dle tvého githubu. Vykresluji formulář ručně, každopádně zkoušel jsem i {control contactForm} a taktéž bez úspěchu.

						{form contactForm}
<div class="form-group icon">
    <div class="control input">
									{input name}
        <i class="fa fa-user"></i>
    </div>
</div>
<div class="form-group icon">
    <div class="control input last">
									{input email}
        <i class="fa fa-envelope"></i>
    </div>
</div>
<div class="form-group icon">
    <div class="control input textarea">
									{input message}
        <i class="fa fa-comment"></i>
    </div>
</div>
							<div class="form-group">
								{input captcha}
							</div>
<div class="form-group">
								{input submit class => 'btn btn-xlg btn-primary'}
</div>
						{/form}

PS: Formulář zpracovávám kompletně v onSubmit, je to takto správně?

Editoval GEpic (3. 7. 2016 3:26)

uestla
Backer | 796
+
0
-

@GEpic Máš pravdu, pořádně jsem to neotestoval. Přidával jsem tam totiž explicitní setRequired(), který to udělal nezvalidovatelné – nemám teď moc čas řešit proč. Nicméně 3.0.2 je revert do předchozí verze, která už by měla fungovat. Díky za upozornění!

uestla
Backer | 796
+
0
-

@GEpic Čas jsem si nakonec našel :-)

verze 4.0.0

  • upraveno pro Nette 2.4
  • přidán bower.json
  • přidán jednoduchý test tests/basic.php (spouštějte v prohlížeči)
GEpic
Člen | 562
+
0
-

Pořád stejné. Navíc nyní $f->addReCaptcha('captcha', NULL, "Please prove you're not a robot."); nelze samostatně využít kvůli Missing setRequired(TRUE | FALSE).

Přikládám i svůj formulář, na kterém to testuji:

	protected function createComponentContactForm()
	{
		$f = new Form;

		$f->addText("name", "Jméno:")
			->setRequired("Musíte vyplnit jméno!")
			->setAttribute("placeholder", "Jméno")
			->setAttribute("class", "form-control");

		$f->addText("email", "Email:")
			->setRequired("Musíte vyplnit email!")
			->addRule(Form::EMAIL, "Email není ve správném tvaru")
			->setAttribute("placeholder", "Váš email")
			->setAttribute("class", "form-control");


		$f->addTextArea("message", "Zpráva")
			->setAttribute("placeholder", "Zpráva")
			->setRequired("Musíte vyplnit zprávu")
			->setAttribute("class", "form-control")
			->setAttribute("rows", 7);

		$f->addReCaptcha('captcha', NULL, "Please prove you're not a robot.");
			#->setRequired(true / false - nic se nezmění)

		$f->addSubmit("submit", "Odeslat");

		$f->onSuccess[] = function (Form $f) {
			$v = $f->getValues(true);
			$this->email->sendMessageEmail($v['name'], $v['email'], $v['message']);
			$this->redirect("this#contactFormAnchor", ["sent" => true]);
		};

		return $f;
	}

Editoval GEpic (3. 7. 2016 11:24)

uestla
Backer | 796
+
+1
-

@GEpic Nejspíš nemáš verzi 4 – v ní už se setRequired() volá. Zkus si spustit tests/basic.php v prohlížeči, jestli ti bude fungovat…

GEpic
Člen | 562
+
0
-

uestla napsal(a):

@GEpic Nejspíš nemáš verzi 4 – v ní už se setRequired() volá. Zkus si spustit tests/basic.php v prohlížeči, jestli ti bude fungovat…

Sem kre*én :) … Samozřejmě že s tímto v composeru – "uestla/recaptcha-control": "3.*" to fungovat nebude.

Díky, funguje skvěle!

Editoval GEpic (3. 7. 2016 14:52)

dubblen
Člen | 9
+
0
-

Dobrý den,

pokouším se již nějaký pátek rozchodit recaptchu, ale bohužel bez úspěchu. ReCaptcha se mi vykresluje, ale bohužel nelze formulář odeslat. Do JS console se vypisuje: „Error: ReCAPTCHA placeholder element must be empty“. API key mám zaregistrované u Google. Domény také přidané.

Neone config:

extensions:
    reCaptcha: ReCaptchaControl\ReCaptchaExtension

reCaptcha:
    siteKey: '*můjKey*'
    secretKey: '*můjKey*'
    methodName: 'addReCaptcha' # optional

Továrničku mám takto:

	public function create()
	{
		$form = new Form;
		$form->addText('nickname', 'Jméno:')
			->setRequired('Prosím, zadejte vaše jméno.');

		$form->addText('headline', 'Nadpis::')
			->setRequired('Prosím, zadejte nadpis.');

	    $form->addText('email', 'E-mail:')
			->setRequired('Prosím zadejte váš email.');

		$form->addTextArea('text')
			->setRequired('Napoložili jste žádný dotaz.');

		$form->addReCaptcha('recaptcha', NULL, "Please prove you're not a robot.")
			->setRequired('Napoložili jste žádný dotaz.');

		$form->addSubmit('send', 'Odeslat');

		$form->onSuccess[] = array($this, 'formSucceeded');
		return $form;
	}


	public function formSucceeded($form)
	{
		...
	}

Poté v šabloně takto:

{form commentForm}
...
<div n:name="recaptcha"></div>
...
{/form}

Zkoušel jsem i takto:

{form commentForm}
...
{input recaptcha}
...
{/form}

prosím o pomoc, už si nevím rady. Děkuju…

Editoval dubblen (19. 8. 2016 6:58)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

Zkus změnit toto:

$form->addReCaptcha('recaptcha', NULL, "Please prove you're not a robot.")
    ->setRequired('Napoložili jste žádný dotaz.');

Na:

$form->addReCaptcha('recaptcha', NULL, "Please prove you're not a robot.");
dubblen
Člen | 9
+
0
-

GEpic napsal(a):

Zkus změnit toto:

$form->addReCaptcha('recaptcha', NULL, "Please prove you're not a robot.")
    ->setRequired('Napoložili jste žádný dotaz.');

Na:

$form->addReCaptcha('recaptcha', NULL, "Please prove you're not a robot.");

Děkuju za radu, bohužel ale nepomohlo.

Jediné co to udělá je to, že se stránka reloadne, ale obsah metody „formSucceeded“ se neprovede.

Editoval dubblen (19. 8. 2016 16:43)

uestla
Backer | 796
+
0
-

@dubblen Zkus prosím vykreslit reCAPTCHu pomocí {input recaptcha} - vykreslování přes n:name je takové nevyzpytatelné…

Editoval uestla (20. 8. 2016 15:19)

uestla
Backer | 796
+
0
-

@dubblen Zkusil jsem vykreslit recaptchu pomocí n:name a vše funguje. Hlásí to chybu v konzoli i po @GEpic ově úpravě?

Používáš form nějak „nestandardně“ (vykresluješ vícekrát na jedné stránce, AJAX, …)?

dubblen
Člen | 9
+
0
-

uestla napsal(a):

@dubblen Zkusil jsem vykreslit recaptchu pomocí n:name a vše funguje. Hlásí to chybu v konzoli i po @GEpic ově úpravě?

Používáš form nějak „nestandardně“ (vykresluješ vícekrát na jedné stránce, AJAX, …)?

Vykresluju už pomocí {input recaptcha}, ale pořád žádná změna. Chybu v JS consoli jsem již vyřešil. V templatě jsem importoval recaptcha.js 2× (zbytky z některého z pokusů v minulosti). Každopádně na celkové (ne)funkčnosti to nic nezměnilo. Když v továrničce odmažu řádek s addReCpatcha, tak vše funguje. Ale bez ReCaptchy…

Editoval dubblen (21. 8. 2016 17:26)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

dubblen napsal(a):

uestla napsal(a):

@dubblen Zkusil jsem vykreslit recaptchu pomocí n:name a vše funguje. Hlásí to chybu v konzoli i po @GEpic ově úpravě?

Používáš form nějak „nestandardně“ (vykresluješ vícekrát na jedné stránce, AJAX, …)?

Vykresluju už pomocí {input recaptcha}, ale pořád žádná změna. Chybu v JS consoli jsem již vyřešil. V templatě jsem importoval recaptcha.js 2× (zbytky z některého z pokusů v minulosti). Každopádně na celkové (ne)funkčnosti to nic nezměnilo. Když v továrničce odmažu řádek s addReCpatcha, tak vše funguje. Ale bez ReCaptchy…

No já měl taky problém ten, že jsem musel importovat skript v hlavičce <head>, namísto v patičce stránek, jako je to s ostatními JS.

dubblen
Člen | 9
+
0
-

Tohle je tracy dump requestu z presenteru. Pro jistotu recaptcha.js načítám taky už v <head>. Stále bez úspěchu. Po kliknutí na „Odeslat“ se stránka pouze refreshne, ale nic se neprovede.

Nette\Http\Request #9071
method private => "POST" (4)
url private => Nette\Http\UrlScript #0813
post private => array (6)
nickname => "Jméno " (7)
email => "info@mail.com" (13)
headline => "Nadpis " (7)
text => "asdasdasd" (9)
send => "Odeslat" (7)
"g-recaptcha-response" => "03AHJ_VusdsQQeBGb8Kq5XjjnHrrzV2YH_Dvqfscu-iPpI0rIWC1OoQibqLMnXFKz20renoZEzUb87AU55362WdOuIfx5IWrhbkhx1sLT6B2mxGIC2N73fodxmg18yukzzuLfsKInw6Q-UmIybB1Eh ... " (1230)
files private => array ()
cookies private => array (2)
PHPSESSID => "6ia94ea9e4bdfe8s6iqkrfp336" (26)
"nette-browser" => "kvxnrnrkoz" (10)
headers private => array (12)
remoteAddress private => "::1" (3)
remoteHost private => NULL
rawBodyCallback private => Closure #0725
file => "/vendor/nette/http/src/Http/RequestFactory.php" (81)
line => 273
variables => array ()
parameters => ""
GEpic
Člen | 562
+
0
-

dubblen napsal(a):

Tohle je tracy dump requestu z presenteru. Pro jistotu recaptcha.js načítám taky už v <head>. Stále bez úspěchu. Po kliknutí na „Odeslat“ se stránka pouze refreshne, ale nic se neprovede.

Nette\Http\Request #9071
method private => "POST" (4)
url private => Nette\Http\UrlScript #0813
post private => array (6)
nickname => "Jméno " (7)
email => "info@mail.com" (13)
headline => "Nadpis " (7)
text => "asdasdasd" (9)
send => "Odeslat" (7)
"g-recaptcha-response" => "03AHJ_VusdsQQeBGb8Kq5XjjnHrrzV2YH_Dvqfscu-iPpI0rIWC1OoQibqLMnXFKz20renoZEzUb87AU55362WdOuIfx5IWrhbkhx1sLT6B2mxGIC2N73fodxmg18yukzzuLfsKInw6Q-UmIybB1Eh ... " (1230)
files private => array ()
cookies private => array (2)
PHPSESSID => "6ia94ea9e4bdfe8s6iqkrfp336" (26)
"nette-browser" => "kvxnrnrkoz" (10)
headers private => array (12)
remoteAddress private => "::1" (3)
remoteHost private => NULL
rawBodyCallback private => Closure #0725
file => "/vendor/nette/http/src/Http/RequestFactory.php" (81)
line => 273
variables => array ()
parameters => ""

No a když přidáš k formuláři událost onError a zkusíš dumpnout $form->getErrors()?

PS: Taky se mrkni jestli máš poslední verzi reCaptchy.

Editoval GEpic (21. 8. 2016 20:14)

dubblen
Člen | 9
+
0
-

GEpic napsal(a):

dubblen napsal(a):

Tohle je tracy dump requestu z presenteru. Pro jistotu recaptcha.js načítám taky už v <head>. Stále bez úspěchu. Po kliknutí na „Odeslat“ se stránka pouze refreshne, ale nic se neprovede.

Nette\Http\Request #9071
method private => "POST" (4)
url private => Nette\Http\UrlScript #0813
post private => array (6)
nickname => "Jméno " (7)
email => "info@mail.com" (13)
headline => "Nadpis " (7)
text => "asdasdasd" (9)
send => "Odeslat" (7)
"g-recaptcha-response" => "03AHJ_VusdsQQeBGb8Kq5XjjnHrrzV2YH_Dvqfscu-iPpI0rIWC1OoQibqLMnXFKz20renoZEzUb87AU55362WdOuIfx5IWrhbkhx1sLT6B2mxGIC2N73fodxmg18yukzzuLfsKInw6Q-UmIybB1Eh ... " (1230)
files private => array ()
cookies private => array (2)
PHPSESSID => "6ia94ea9e4bdfe8s6iqkrfp336" (26)
"nette-browser" => "kvxnrnrkoz" (10)
headers private => array (12)
remoteAddress private => "::1" (3)
remoteHost private => NULL
rawBodyCallback private => Closure #0725
file => "/vendor/nette/http/src/Http/RequestFactory.php" (81)
line => 273
variables => array ()
parameters => ""

No a když přidáš k formuláři událost onError a zkusíš dumpnout $form->getErrors()?

PS: Taky se mrkni jestli máš poslední verzi reCaptchy.

Vypíše tohle:

array (1)
0 => "Please prove you're not a robot." (32)

Recaptchu ale zaškrtávám.
Mám poslední verzi reCaptchy.

Editoval dubblen (21. 8. 2016 21:30)

uestla
Backer | 796
+
0
-

Chyby formuláře tedy v šabloně nevypisuješ. Máš správně nastavený siteKey a secretKey? Máš povolenou doménu, na které reCAPTCHu používáš (localhost by měl jít automaticky)?

dubblen
Člen | 9
+
0
-

uestla napsal(a):

Chyby formuláře tedy v šabloně nevypisuješ. Máš správně nastavený siteKey a secretKey? Máš povolenou doménu, na které reCAPTCHu používáš (localhost by měl jít automaticky)?

siteKey i secretKey mám zapsaný správně. Vyvíjím lokálně. I tak mám pro jistotu localhost přidaný.

Editoval dubblen (21. 8. 2016 23:48)

uestla
Backer | 796
+
0
-

Pak už mě napadá leda postupně dumpovat jednotlivé větve v ReCaptcha::validate(), jestli třeba cURL nevrací nějakou chybu…

Budu ti vděčný, když něco najdeš, kdybys to nahlásil – mohl bych pak zkusit přidat nějakou lepší chybo ou zprávu…

dubblen
Člen | 9
+
0
-

Ok, budu pátrat. Ale díky za tvůj čas.