NEON: Escapování v hodnotách uzavřených uvozovkami
- Eda
- Backer | 220
Zdravím.
Používám Kdyby\Translation a jako uložiště překladů NEON soubory. Teď dělám jeden command line script, který mi s implementací nových překladů trošku pomáhá. Narážím ale na jednu zvláštnost a rád bych slyšel, co si o tom myslíte.
Pokud mám NEON soubor:
SmallSearchControl:
search: "SPZ / ev. č. / dopravce:"
searchPlates: SPZ / RZ
searchNumbers:
V PHP ho otevřu, vezmu jeho obsah, dekóduju do PHP pole, pak zase to stejné zakóduju a uložím, vyjde mi tohle:
SmallSearchControl:
search: "SPZ \/ ev. \u010d. \/ dopravce:"
searchPlates: SPZ / RZ
searchNumbers: null
A já bych samozřejmě potřeboval, aby mi vyšlo to stejné, co jsem měl na začátku :-)
Zatím to řeším pár regulárama před uložením do výsledného souboru. Ale nebylo by dobré některé z těch nesouladů upravit přímo v NEONu?
- To, že se prázdná hodnota „přepřeloží“ na „null“, chápu. Asi existují nějaké dobré usecases, kdy je to nutné.
- Proč se ale escapují ne-ASCI znaky? Není to bug? Ouvozovkovaný string by měl zůstat nedotčen. Nebo ne?
- A už vůbec to nechápu u lomítka. To přece není žádný řídící znak a je to dokonce standardní ASCI znak.
Díky za reakce.
Editoval Eda (28. 12. 2014 21:17)
- Mysteria
- Člen | 797
Dobrej dotaz, hlavně u té diakritiky je to docela „problém“:
// Ta poslední slova jsou článků :)
"{0} Přidej nové tagy \u010dl\u00e1nk\u016f |[1,+Inf] Uprav tagy \u010dl\u00e1nk\u016f"
Jako samo o sobě to nevadí, problém to je až v případě, když to někdo z tohohle bude chtět překládat do jinýho jazyka, tak z toho nemá jak poznat, co že to je za slovo…