kopirovani radku tabulky s odebranim primarniho klice a pridanim jineho atributu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
dawe
Člen | 59
+
0
-

Prosim jak zkopiruju data z jedne tabulky do jine/stejne tabulky. S tim, ze chci odebrat ID a pridat atribut REVISION (vsem radkum na stejnou hodnotu)

z
ID NAME DALSI

do
NAME DALSI REVISION

s tim, ze to id se pak vygeneruje databazi. REVISION je cislo (treba 20)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-
INSERT INTO cilova_tabulka(name, dalsi, revision) SELECT name, dalsi, 20 FROM zdrojova_tabulka

http://dev.mysql.com/…-select.html

Editoval matej21 (28. 9. 2014 20:03)

dawe
Člen | 59
+
0
-

Diky,
jeste bych to potreboval trosku uprasnit.

Jde o to, ze bych to potreboval trosku zautomatizovat (budou to ruzne tabulky, takze nebudu znat vsechny sloupecky, ktere obsahuje. Da se to udelat nejak bez toho vyctu sloupcu, s pridanim sloupce REVISION.

edit:
tak to automaticky nepotrebuji a vyjmenoval jsem jednotlive sloupce.

Narazil jsem ale na jiny problem, kdyz mam tabulku, ktera ma cizi klic vygenerovane id v jine tabulce. Kdyz se ta data zkopiruji, tak se vytvori nove id a ja bych potreboval aktualizovat ty cizi klice. Potrebuji aby zase vzniknul novy duplicitni zaznam a neukazoval na predchozi id.

Editoval dawe (28. 9. 2014 21:54)

dawe
Člen | 59
+
0
-

Vyresil jsem to tak, ze iteruji pres tabulku odkud se bere cizi klic a pro kazdou polozku udelam kopii s novim id