Výběr WYSIWYG editoru pro jednoduchou administraci webu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
milda404
Člen | 27
+
0
-

Ahoj,
hledám wysiwyg editor, ale nevím jaký vybrat.
Moje požadavky:

• FREE
  • pokud možno CZ (EN nevadí)
  • včetně nahrávání obrázků

Přemýšlel jsem nad TinyMCE

• ale to není v CZ (moc nevadí)
  • placenej filemanager (pokud jsem dobře pochopil)

Potom jsem jako další variantu viděl CKEditor

• zase bez filemanageru

Než začnu něco nasazovat, tak se radši zeptám jaké má kdo zkušenosti abych později nenarazil na nějaký pro mě zásadní limit.

Popř. jaký filemanager do WYSIWYG editoru integrovat – zkušenosti apod.

Díky za rady,
milda404

japlavaren
Člen | 404
+
+1
-

TinyMce

Editoval japlavaren (20. 9. 2014 13:54)

Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Poprípade Texyla s live náhľadom, ktorá už v základe má FileManager. Inak som zvyknutý a spokojný s CKEditorom a filemanager je dostupný ako addon http://ckeditor.com/…/filebrowser a jazykov má habadej.

milda404
Člen | 27
+
0
-

Tak díky za rady juknu se na ten CKEditor líbí se mi i víc a kouknu se na ten jeho addon.

Díky

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Já používám CKEditor a jako FileManager mám AjaxPlorer (nyní Pydio) [https://pyd.io/] dá se to jednodušše propojit.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

CKeditor + KCFinder, v pohodě stačí…

Kcko
Člen | 470
+
0
-

Místo KCfinderu doporučím RoxyFileman http://www.roxyfileman.com/demo

petr.jirous
Člen | 128
+
0
-

Já používám kendo editor. http://demos.telerik.com/…editor/index

Editoval petr.jirous (20. 9. 2014 17:56)

wicked
Člen | 290
+
0
-

CKeditor a spokojenost

milda404
Člen | 27
+
0
-

Díky všem za rady.
Nakonec jsem si vybral CKEditor a do něj jsem si dal RoxyFileman.
Vše funguje ;)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Taky jsem teď potřeboval něco takového, rozchodil jsem CKEditor a Roxy, ale narazil jsem na jeden bug. Pokud se snažím uploadovat soubor s českými znaky, tak ho Roxy sice vidí, ale není schopný ho načíst. Vyzkoušeno na Windows i na Linuxu (myslím server, klient byl vždy FF na Windows).

A ještě jedna, lehce související věc. Kvůli CKEditoru jsem si nastudoval GNU/GPL licence. (A je mi z toho lehce blivno – dělá to na mě dojem fašounský sekty, které pojem svoboda chápe velmi svérázným způsobem.) Ale k věci – CKEditor mohu používat jako knihovnu v nonGPL projektu, protože má LGPL. RoxyFileman je však GPL, takže ho v projektu, který není GPL používat nesmím. Naštěstí ho mohu nainstalovat mimo projekt, stejně, jako třeba Adminer. Projektu pak jen nastavím cestu. ALE: pokud budu chtít třeba upravit Filemana tak, aby mi upravil název uploadovaného souboru (odstranit české znaky), nebo dokonce jen dopsat zabezpečení podle jejich návodu, tedy dopíšu si řádek do souboru security.php, tak už vytvářím modifikaci, že? Pokud ji nedistribuji, je to ok. Ale jakmile ji předám zákazníkovi, tak jsem ji distribuoval a to znamená, že ji musím někde zveřejnit? Abych to shrnul, znamená to, že každý, kdo si upraví zabezpečení (přidá do jedné metody, že $user['name'] === 'admin');, tak by měl mít povinnost někam tuto úpravu uploadnout? Ok, mohu to hodit na GitHub, ale mám dojem, že to buď blbě chápu, nebo je na té „svobodě“ něco shnilého…

Ještě se zkusím chytit stébla – pokud upravím pro zákazníka GPL projekt (RoxyFilemana) a úpravu opět licencuji jako GPL, znamená to, že musím zákazníkovi předat i zdrojáky (a z GPL vycházející práva dál to šířit, upravovat, cokoliv)? Nikde jsem se nedočetl, že bych to musel někde sdílet veřejně…?
Pak by zákazník dostal svůj projekt pod libovolnou licencí a vedle toho adresář s Filemanem, klidně upraveným, pod GPL. Je to ok?

P.S. Jinak kromě tohohle problému je to fajn nástroj, integrace do CK je bezproblémová a až tohle vyřeším, dám to sem.

Editoval Šaman (5. 10. 2014 4:48)

milda404
Člen | 27
+
0
-

Myslíš jako třeba soubor ve smyslu ěščřžýáíé.jpg? Mě takový soubor nahraje a normálně taky vloží do stránky s tím nemám problém. Taky používám FF na Linuxu.

Popravdě na licenci jsem koukal jen okrajově, jelikož jsem se v tom ztratil.
Zatím to používám výhradně pro sebe, takže v tom by problém být neměl, ale kdybych to na čem pracuju chtěl prodat zákazníkovi tak bych mohl?
Opravdu nevím.

Souhlasím s tebou, že je integrace bezproblémová :-)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Jj, takový soubor myslím. Mě to při uploadu rozhodí kódování na dva byty (z č mi udělá dvouznakový nesmysl) a pokud to pak přejmenuji přímo v adresáři Upload, tak mi ho stejně nedokáže načíst (místo č je tam jednomístný obrázek). Jakou používáš verzi? Tu poslední (1.3.1) s multibyte supportem?

milda404
Člen | 27
+
0
-

používám verzi 1.3.1 , kterou mají normálně ke stažení na webu odkaz na mnou použitou verzi TADY

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Jasný, tuhle verzi mám taky. Ale ty české znaky se jí nelíbí, vyzkoušeno na localhostu, hostingu php5.cz a ebola.cz. Shválně, zkus ten obrázek ěščřžýáíé.jpg nahrát třeba sem, pls. Jestli to nějak nesouvisí se systémem klienta.

milda404
Člen | 27
+
0
-

myslím že se to tam nahrálo ;)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

To sice jo, ale tobě se ten obrázek zobrazí? Mě ne. Stejně tak soubor /images/áí.jpg. A nejde ani přejmenovat, ani smazat.
Myslel jsem, že mám něco špatně nastavené, ale jestli tohle dělá u tebe taky, tak to upravím tak, že celý název nejprve proženu Nettím webalize().

Edit: Tak ještě změna – preview záhadně funguje. Download, rename, delete ne. Vybrat se dá, ale když se vloží to projektu, tak se nezobrazí a FireBug mi hlásí, že „nelze načíst obrázek“. Už kvůli těm operacím se souborem, které si parametr předávají v url to asi bude lepší webalizovat.

Editoval Šaman (5. 10. 2014 16:00)

milda404
Člen | 27
+
0
-

ono s tím webalize() to bude možná jistota. a když bys použil takový název tak ti vše funguje?

Šaman
Člen | 2666
+
+1
-

Tak upraveno, odzkoušeno a vypadá to bez problémů. Snažil jsem se o minimální zásah, tak řeším jen nahravání souborů – stále je ještě možné způsobit si problémy vytvořením adresáře s nebezpečnými znaky. Ale možná to ještě upravím, nic není tak blbuvzdorné, aby to BFU nerozbil :)
Repozitář je na GitHubu, vycházím z poslední verze (1.3.1) pro PHP a používám Nette\Utils\Strings třídu z Nette 2.2.3.
Jen upozorňuji, že je to licencované pod GPL, to znamená, že pokud tento program vložíte do svého projektu, musíte i celý projekt licencovat pod stejnou licencí. Naštěstí se však tento program nahraje na server samostatně (pod GPL licení) a vedle něho se nahraje vaše aplikace, která už může být licencovaná libovolně. Takže varuji před vložením Filemana přímo do zdrojáků vaší aplikace – infikovalo by ji to GPL licencí.

Editoval Šaman (5. 10. 2014 18:33)

milda404
Člen | 27
+
0
-

Jen se chci zeptat jak řešíš přístupové zabezpečení do filemanu z webu.

napadá mě použít něco jako v nette

if ($this->user->isLoggedIn()) {
				...
}

ale nevím jestli neuvažuju zbytečně složitě, jestli nepoužít něco jiného