Server error místo error 404ky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
FJP
Člen | 124
+
0
-

Servus, laděnka vypisuje
BadRequestException #404 No route for HTTP request.

Requests: array (), Presenter: NULL

A na produkci to hazi server error. A takto vypadá error presenter:

<?php

namespace App\Presenters;

use Nette,
	App\Model,
	Nette\Diagnostics\Debugger;

/**
 * Error presenter.
 */
class ErrorPresenter extends BasePresenter
{

/**
	 * @param  Exception
	 * @return void
	 */
	public function renderDefault($exception)
	{
		if ($this->isAjax()) { // AJAX request? Note this error in payload.
			$this->payload->error = TRUE;
			$this->terminate();
		} elseif ($exception instanceof \Nette\Application\BadRequestException) {
			$code = $exception->getCode();
			//var_dump($code);
			// load template 403.latte or 404.latte or ... 4xx.latte
			$this->setView(in_array($code, array(403, 404, 405, 410, 500)) ? $code : '4xx');
			// log to access.log
			Debugger::log("HTTP code $code: {$exception->getMessage()} in {$exception->getFile()}:{$exception->getLine()}", 'access');
		} else {
			$this->setView('500'); // load template 500.latte
			Debugger::log($exception, Debugger::ERROR); // and log exception
		}
	}

}

Když odkomentuji dump, vyhodí to 404 … ale nechce to načíst správnou šablonu. Zajímavé ovšem je, že v šabloně mám:

{block content}
	{var $robots = noindex}
	{define description}ERROR 404{/define}
	{define keywords}error, 404, not found, nenalezeno{/define}
	...
			<h1 n:block="title">Error 404</h1>
	...

Co je definované v <h1 n:block=„title“>Error 404</h1> ovšem jde do tagu <title></title> správně. Ale v obsahu stránky se vypisuje výchozí nettí error.

Díky za rady.

FJP
Člen | 124
+
0
-

Ahoj tohle mi vyhazuje exception:

object(Nette\Application\BadRequestException)#41 (8) { [defaultCode int(404) [message string(26) „No route for HTTP request.“ [„string“:Exception string(0) "" [code int(404) [file string(83) „/var/www/html/www.hecnuto.cz/vendor/nette/nette/Nette/Application/Application.php“ [line int(117) [„trace“:Exception array(2) { [0]⇒ array(6) { [„file“]⇒ string(83) „/var/www/html/www.hecnuto.cz/vendor/nette/nette/Nette/Application/Application.php“ [„line“]⇒ int(88) [„function“]⇒ string(20) „createInitialRequest“ [„class“]⇒ string(29) „Nette\Application\Application“ [„type“]⇒ string(2) „->“ [„args“]⇒ array(0) { } } [1]⇒ array(6) { [„file“]⇒ string(44) „/var/www/html/www.hecnuto.cz/www/index.php“ [„line“]⇒ int(8) [„function“]⇒ string(3) „run“ [„class“]⇒ string(29) „Nette\Application\Application“ [„type“]⇒ string(2) „->“ [„args“]⇒ array(0) { } } } [„previous“:Exception NULL }

Ale v do té šablony se pořád vkresluje obsah 500ky…

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

A do logu na produkci se nic neulozilo? tohle vypada na klasicky „an error occurred while executing error presenter“ nebo jak to je..

zkus si na dev zapnout chytani chyb v neonu:

nette:
	application:
		catchExceptions: true

a zkus pak vyvolat tu 404…

FJP
Člen | 124
+
0
-

Díky. Chyba nakonec byla ve špatném nenaplnění proměnných v šabloně (zkoušel jsem více errorPresenterů a v templatě vykresloval obsah podle toho, co mám v proměnné $language a nenapadlo mě, že když to nedefinuju, že to hodí pětikilo).