Jak na modulově řešenou aplikaci

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
norbe
Backer | 405
+
0
-

Ahoj,

pár týdnu si hraju s nette a teď jsem narazil na 2 problémy(oba při vnoření více modulů do sebe) při programování modulové aplikace.

1. Mám modul např. „Backend“ a v něm modul „Catalog“. Presentery v modulu „Catalog“ bych chtěl dědit od Presenteru z modulu „Backend“ kde je mj. zkontrolováno, zda je uživatel přihlášen. Problém nastane, pokud uživatel přihlášen není, pak proběhne přesměrování na „Auth:login“, který se ovšem hledá v modulu „Catalog“. Otázka tedy zní, jde přesměrování nějak „zakotvit“ k modulu „Backend“? Zkoušel jsem například „Backend:Auth:login“, to pak ale hleda v modulu „Backend:Catalog:Backend“.
  2. Mám stejnou strukturu modulů jako v bodě 1. Jde nějak „spojit“ layout obou modulů? Představoval bych si to tak, že v souboru "BackendModule/@layout.phtml" bude hlavní šablona a v souboru "BackendModule/CatalogModule/@layout.phtml" by bylo doplnění o další společné prvky daného modulu (např. nějaké další menu) a do této by se teprve vložil konkrétní view. Ještě dodám, že chci využít nového šablonovacího systému (tj. $this->oldLayoutMode = FALSE;).
Nilp
Člen | 65
+
0
-

Muzes adresovat absolutne, tj. :Backend:Auth:login (dvojtecka na zacatku) a vysledek bude stejny at jses zrovna v kteremkoli modulu.

Editoval Nilp (11. 7. 2009 12:16)

norbe
Backer | 405
+
0
-

Ok, díky. To je přesně to co jsem hledal :-)

Takže už zbývá vyřešit jen ty šablony (bod 2).

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Mělo by stačit do layoutu v CatalogModule doplnit {extends ../@layout.phtml}.

norbe
Backer | 405
+
0
-

Super, už to šlape… Díky moc za pomoc