Nette tester a mockování abstraktních tříd
- 2bfree
- Člen | 248
Chci se zeptat, jakým způsobem řešíte v Nette Tester mockování abstraktních
tříd.
Vím že tento to sám neumí viz Issue #85, ale co k tomu
tedy používáte?
Zkoušel jsem Mockista, když ho tu tolik lidí vychvalovalo, ale nepřišel jsem na způsob, jak dosáhnout toho, že budu mít mock abstraktní třídy, ale volat budu reálnou implementaci metody a zkoumat její reálný výsledek.
V PhpUnitu by se to zapsalo nějak takto
<?php
$inputData = 'data';
$expectedResult = 'result';
$mock = $this->getMockBuilder('\Namespace\AbstractClass')
->setMethods(array('notImplementedAbstractMethod'))
->getMock();
$this->assertSame($expectedResult, $mock->realMethod($inputData));
?>
Když jsem se poohlížel po napojení PHPUnit_MockObject do Nette tester, tak bych musel překopírovat snad více jak polovinu PHPUnit Testcase metod.
- 2bfree
- Člen | 248
enumag napsal(a):
Nepoužívám sice Nette Tester ale to není příliš relevantní. Pro mockování používám knihovnu Mockery. To co popisuješ by v ní mělo jít.
Od této knihovny mne odradil letmý pohled na GitHub a červeně svítící status Failing a žádný relevantní výskyt při google dotazu Mockery abstract class.
Mohl bych tě požádat, zda-li bys uvedl příklad, jak se to dělá?
- David Matějka
- Moderator | 6445
Od této knihovny mne odradil letmý pohled na GitHub a červeně svítící status Failing
kdyz si to rozkliknes, zjistis, ze failuje hhvm
a k dotazu: v dokumentaci najdes zminky o abstraknich tridach, namatkou jsou na quick reference nebo partial mocks
- 2bfree
- Člen | 248
matej21 napsal(a):
Od této knihovny mne odradil letmý pohled na GitHub a červeně svítící status Failing
kdyz si to rozkliknes, zjistis, ze failuje hhvm
a k dotazu: v dokumentaci najdes zminky o abstraknich tridach, namatkou jsou na quick reference nebo partial mocks
Díky moc. Vyzkouším, uvidím, poreferuji ;)