Stránka NetteApplicationRoute

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
LM
Člen | 206
+
0
-

Diskuse ke stránce Nette\Application\Route

Jak je to s tou kanonizací? moc mi nesedí že by anglické canonicalization bylo česky kanonizace, nenapadá někoho jak to líp nazvat? kanonikalizace?

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Podle wiki zatím nikdo nevymyslel oficiální český ekvivalent.

LM
Člen | 206
+
0
-

Microsoft se tváří že ekvivalentem je kanonikalizace http://support.microsoft.com/kb/887459/cs, každopádně se to chce té kanonizace zbavit…

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Wiki kecá (kecala), canonicalization není označení pro chybu, ale pro proces, kterým se této chyby zbavujeme, tím že adresu převádíme na kanonický tvar.

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Ahoj, měl bych dotaz k překladovému slovníku – když nadefinuju překladový slovník pro action:

$actions = array(
			'seznam' => 'list',
			'editace' => 'edit',
			'vytvorit' => 'new',
			'detail' => 'detail',
		);
		Route::setStyleProperty('action', Route::FILTER_TABLE, $actions);

tak po zadání akce v url jako seznam bych čekal podle dokumentace, že se dostanu na akci list, ale není tomu tak.

Jak to tedy je? Funguje to jen pro názvy presenterů? Nebo něco přehlížím?

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Voláš to před definicí samotných rout? Podle mě by to mělo fungovat pro vše (module/presenter/action), nejspíše i pro tvé proměnné.

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Jojo zkoušel jsem více míst – bootstrap, události Apllication onStart, onRequest…

EDIT: to bude ta chyba, sestavuju slovník podle jazyka, který se v tak ranné fázi jinak nedá čistě zjistit jinak než z PresenterRequestu, který musí ale vrátit Route::match(), kde už jsou routy nadefinované… tak asi si budu muset jazyk ukládat do session.

Editoval romansklenar (22. 7. 2009 2:24)