Cache šablon na produkčním serveru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kejlicz
Člen | 201
+
0
-

Ahoj všichni.

Napsal jsem si malou aplikaci. Jejím základem je sandbox a verze Nette 2.2. Ručně jsem s cache zatím nepracoval, takže jsem nikam nic nedoplňoval a vše nechal v zakladu ze sandboxu. Psal jsem to přímo na serveru. Vývojový režim jsem si zapnul odkomentováním $configurator->setDebugMode(TRUE); v bootstrap.php

Ve vývojovém režimu všechno běhá jak má, ale když chci teď ten debugmode v bootstrapu opět zakomentovat, přestanou se mi aktualizovat šablony. Když smažu cache, tak první načtení je ok. Potom už se pořád používá ta první vygenerovaná verze. Vůbec to nebere v potaz, když ten zdrojový soubor *.latte upravím.

Hledal jsem něco ohledně cachování šablon a chtel jsem na test to cachovaní vypnout v configu

services:
	templateCacheStorage:
		class: Nette\Caching\Storages\DevNullStorage

a to mi taky nejde a hlásí to Multiple services. To se taky řešilo ve více vláknech, ale jak to zprovoznit jsem nenašel. Ale stejně vypnutí cachování šablon nic neřeší.

Proč mi to prosím nejde a cache šablony se automaticky neinvaliduje, když změním latte soubor.

Díky moc za pomoc.

David Kudera
Člen | 455
+
+1
-

V produkčním režimu je to ale OK ne? Ten má být veřejný a stabilní a nic by se v něm upravovat takhle přímo nemělo. Vyvíjím na localu v development, pak mám nějakou stabilní verzi, udělám deployment aplikace na server, která běží v produkčním režimu, kde bych i řekl, že co největší cachování je žádoucí. Neříkám tím ale, že tohle je jediný možný způsob.

No a k vypnutí cache u latte, v nette 2.2 se tohle u latte změnilo a před cca asi 2 týdny se to tu někde taky řešilo

Edit: tak vyhledávač tu funguje dobře :-)

Editoval David Kudera (16. 7. 2014 19:20)

kejlicz
Člen | 201
+
0
-

Díky moc za odpověď. Vůbec mě nenapadlo, že je to normální chování a ověřování, zda byly změněny šablony na produkčním serveru, by byla vlastně zbytečná režie.