Problém s Poeditem
- iskuda
- Člen | 5
Ahoj,
snažím se rozchodit Poedit dle návodu na http://charlie.cz/…t-extractor/ , ale bohužel když to všechno nastavím, tak jak by to mělo být, tak mi editor hodí tuto chybu:
20:18:33: C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA1.tmp:8:9: invalid control sequence
20:18:33: C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA1.tmp:9:10: invalid control sequence
20:18:33: msgcat: found 2 fatal errors
20:18:33: Příkaz selhal: msgcat --force-po --use-first -o "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDAB.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeD9D.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeD9E.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeD9F.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA0.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA1.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA2.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA3.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA4.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA5.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA6.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA7.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA8.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA9.tmp" "C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDAA.tmp"
20:18:33: Chyba při aktualizaci gettext katalogů.
20:18:33: Položky katalogu jsou zřejmě špatné.
20:18:33: Aktualizace katalogu selhala. Po kliknutí na "Více>>" získáte detaily.
Nesetkal jste se někdo s něčím takovým a nevíte náhodou jak to opravit?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
kravco napsal(a):
Toto je otázka skôr do gettext fóra, nevidím žiaden súvis s Nette.
To bych až tak úplně netvrdil. Protože když jsem se to snažil rozchodit naposledy já tak jsem skončil stejně. A tuhle chybu to generovalo pouze pokud jsem používat onen gettext extractor (nebo jak se to vlastně jmenuje) pokud jsem používal pouze klasický POEdit (parsoval pouze klasické PHP a né nette šablony). Tak to bylo ok. Takže to sem rozhodně patří.
PS: já to nedořešil… vykašlal jsem se na to a nechal to na později.
- iskuda
- Člen | 5
vrtak-cz napsal(a):
kravco napsal(a):
Toto je otázka skôr do gettext fóra, nevidím žiaden súvis s Nette.
To bych až tak úplně netvrdil. Protože když jsem se to snažil rozchodit naposledy já tak jsem skončil stejně. A tuhle chybu to generovalo pouze pokud jsem používat onen gettext extractor (nebo jak se to vlastně jmenuje) pokud jsem používal pouze klasický POEdit (parsoval pouze klasické PHP a né nette šablony). Tak to bylo ok. Takže to sem rozhodně patří.
PS: já to nedořešil… vykašlal jsem se na to a nechal to na později.
No přesně jak říkáš. Když jsem to zkusil jenom na samotný PHP parser, tak to proběhlo v pohodě ze všech *.php souborů jsem to vyparsoval. Ale pokud jsem přidal ten gettext extractor, tak to začalo házet tuto chybu. Ještě jsem včera zkoušel nějak experimentovat, ale dotal jsem se jenom k tomu, že mi to hodí jenom takovouto chybu, ze který se ale nedá nic vyčíst… :-)
23:22:15: Položky katalogu jsou zřejmě špatné.
23:22:15: Aktualizace katalogu selhala. Po kliknutí na "Více>>" získáte detaily.
- jasir
- Člen | 746
Mě to funguje docela dobře… Ale taky jsem měl při sprovozňování
problémy, bohužel si nepamatuju
jaké natož řešení ;-)… Teď jsem koukal na své nastavení PoEditu a
vypadá stejně jako na té stránce návodu, tak jsem teda asi nic nezměnil?
Jo a funguje mi to jak na php, tak na phtml. (tzn. _() i {_})
Jako translator mám ten od Romana, protože se nemusí restartovat Apache (co je tohle za haluz, netušíte?) jako při použití gettextu.
Tak jenom aby tady byl příspěvek že to jako někdy funguje :-)
- iskuda
- Člen | 5
Tak jsem zřejmě přišel na to v čem je problém.
20:18:33: C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA1.tmp:8:9: invalid control sequence
20:18:33: C:\DOCUME~1\IKUDA~1\LOCALS~1\Temp\poeDA1.tmp:9:10: invalid control sequence
Tuto super chybu to totiž generuje v případě, že text k překladu obsahuje např. uvozovky. Tzn.:
{!_"It's working"}
Generuje chybu a Poedit s tím má
problém
zatímco
{!_"Its working"}
proběhne v pořádku