Cachovani SELECTu pomoci Nette\Caching\Cache
- saimons
- Člen | 293
Mam takovy problem. Potreboval bych cachovat vysledky z jednoho sloziteho SELECTU, vysledky z nej se meni jen obcas, takze se to vyplati treba invalidovat klidne 1× za den. Ale jak na to? Zkusil jsem cache v templatu, to se sice nacachovalo, ale v debug baru porad vidim, ze se ten select dela. Obalil jsem foreach cachei, takze tohle asi moc nefunguje. Pak me napadla druha moznost si ten vysledek v cyklu prevest na pole a to pak cachovat, ale prijde mi to trochu prasacke a taky tim prijdu o moznost mit Nette\Database\Table\Selection v templatu. Je jeste naka jina moznost jak by se to elegantne dalo udelat? Predem diky.
Editoval saimons (6. 6. 2014 12:25)
- saimons
- Člen | 293
Priznam se ze cakkback pouzivatat neumim, takze kdyby byla naka lehoucka ukazka jak to myslis, bylo by to fajn. V soucasnosti volam v presenteru metodku, ktera vraci Nette\Database\ResultSet a ten predavam do template a foreachem vypisuji. V template se jeste odkazuji, pres ref() na dalsi tabulku, ale to by snad tomu vadit nemelo. Jinak nic co by melo volat ten SQL dotaz znovu.