Tracy reagující na AJAX požadavky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
spagr
Člen | 17
+
0
-

Ahoj,
v této přednášce http://www.youtube.com/watch?… , v cca 6–7 minutě, David předvádí pro mě aktuálně klíčovou vlastnost odchytávání ladících informací pomocí Tracy i při ajaxových požadavcích, uvádí, že v Nette 2.1 to ještě nebude, ale v následující verzi už ano.

Stáhl jsem tedy plný očekávání Nette 2.2, ale v sample Fifteenu žádná změna, máte někdo prosím informace, kdy (kde) by to mohlo frčet, či jak to rozchodit, a jestli to bude frčet i s SQL dotazy ?

Díky
Špágr

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Bohužel se teď z práce na Youtube kvůli proxy nedostanu, tudíž nevím, co David v přednášce předvádí, ale mne debugging ajaxu v nette funguje téměř odjakživa s pomocí Firebug+FirePHP extensions do Firefoxu (pro funkční debugging musí být povolené všechny panely Firebugu vč. FirePHP) … mohu si tak nejen sledovat, co se kdy volá, ale vypisuje mi to i volané sql příkazy během Ajax requestu a mohu si do konzole i dumpovat obsahy proměnných z php do konzole.

spagr
Člen | 17
+
0
-

FireLog také aktuálně používám, ale ta přehlednost nic moc, jsem asi zamilován do Laděnky, pardon Tracy, a když jsem viděl v přednášce, že bych jí nemusel opouštět ani při ladění Ajaxu, zatoužil jsem po tom … :-)

jasin755
Člen | 116
+
0
-

Taktéž by mě zajímalo od jaké verze to má být funkční :)

spagr
Člen | 17
+
+9
-

Před 2 měsíci se tento dotaz moc neuchytil, neměl bych více štěstí a odpovědi teď :
Rozchodil někdo Tracy SQL panel zobrazující SQL dotazy i pro AJAXové požadavky, jak to předvádí na Fifteen samplu David na videu výše (níže) ?

Díky Špágr

Editoval spagr (22. 7. 2014 7:09)

jasin755
Člen | 116
+
0
-

No údajně by to mělo vyjít s novým Nette (i když jsem to čekal už ve verzi 2.2.2)

Kurtas
Člen | 109
+
+2
-

Nasadil jsem verzi Nette 2.2.6 ale Tracy se mi nechova tak jak Davidovi v tom videu (viz 1 prispevek)
Nerefreshuje se mi DebugBar pri AJAX dotazech (takze to asi stale neni?), ale hlavne co me vadi uplne nejvic tak se mi neloguji chyby do logu. Napr mam form ktery zpracovavam ajaxove a v onSuccess eventu si schvalne vyhodim vyjimku, ve firelogu vydim ze to padlo ale v adresari logs nic neni (pokud zpracuju bez ajaxu, objevi se ladenka a exception je ulozena do logs)… v predchozi verzi (2.0.15) to myslim fungovalo, ma s tim nekdo zkusenost?

Nastaveni Debuggingu v boostrap.php

// Configure application
$configurator = new Nette\Configurator;
Debugger::enable(Debugger::DETECT);
$configurator->setDebugMode('127.0.0.1'); //Pro sychr jsem pridal i lokalni IP zadna zmena
$configurator->enableDebugger(__DIR__ . '/../log');
Debugger::$email = "admin@mail.com";
Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+3
-

@Kurtas tahle feature byla pouze a jenom v jedné samostatné větvi jako experiment a nikdo ji zatím nedokončil. Dokonce tu větev ani teď nemůžu najít, takže ji @DavidGrudl nejspíš smazal.

Ovšem dost možná by se dala najít u někoho ve forku, rebasnout a dotáhnout.

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Kdyby se to dotáhlo, tak by to rozhodně obrovský plus, protože se AJAX docela špatně debuguje, viz třeba výpis provedených dotazů a podobně posílat do FireLoggeru není nic extra. :)

jasin755
Člen | 116
+
+1
-

Když mi někdo zkusí najit tu větev tak to zkusím dotáhnout. Resp. my to u sebe máme funkční, ale není to uplně podle představ, protože to funguje tak, že jednotlivé bloky tracy se posílaji v hlavičce v HTML a někdy to může být problém (konkrétně v Chromu to často padá na RESPOSPONSE HEADER TOO BIG). Celkem klacky pod nohy mi háže samotné Tracy, které není možné nějak podědit a pracovat s jednotlivými bloky zvlášť.

chemix
Nette Core | 1310
+
+1
-

tusim ze na necem podobnem pracuje @Milo https://github.com/…acy/branches a tusim ze se to diskutovalo i v tracy issues https://github.com/…racy/pull/47

Milo
Nette Core | 1283
+
+2
-

@jasin755 @chemix Moje implementace je o tom, aby panel mohl AJAXem komunikovat s aplikací a dotahovat další data.

David má teď otevřený PR (https://github.com/…racy/pull/81), který je v podstatě přípravou na AJAX o kterém je tu řeč.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
+18
-

Budu se tomu věnovat po vydání Nette 2.3, pak pošlu pull requesty.

davidindra
Člen | 2
+
0
-

Tak, jak to vypadá? :) Nějaké pozitivní změny?

Machy8
Člen | 59
+
0
-

@davidindra O Tracy padlo pár slov na poslední sobotě v HK. Video je na youtube. Tracy od 2:40.

Editoval Machy8 (16. 5. 2016 0:27)