Zpetne odkazy
- arron
- Člen | 464
Situace: mam administraci (treba clanku) a na uvodni strance ve vypisu clanku
si naklikam trideni podle nejakych sloupcu, prekliknu se na dalsi stranku a
nasledne kliknu na nejaky edit button. Dostanu se na nejakou editaci clanku a at
uz kliknu na ‚OK‘ ne ‚Storno‘, tak bych se potreboval vratit presne tam,
kde jsem skoncil (tzn. aktivni trideni a na takovou stranku, kde jsem byl). Rad
bych pro toto pouzil metody storeRequest()
a nasledne
restoreRequest()
.
Delal jste nekdo uz neco takoveho a pripadne jak? Vidim tam totiz trochu
problem v tom, ze storeRequest()
uklada request do sesstion a kdyz
ho nevyuziju, tak zustane v session vyset. Coz by pomerne rychle mohlo vyustit
v zahlceni sesstion. Proto by me zajimalo jak to kdo resite:-)
Diky moc
- Jod
- Člen | 701
Mohol by si tam ukladať dve hodnoty. Jedna z predchádzajúcej stránky a druhá z aktuálnej. Pri načítani stránky si uložíš jednu ako aktuálnu a tú ktorá tam bola nastavíš ako predchodziu. Ak sa nechceš vracať viac ako o jednu stránku malo by to fungovať.
Dva klúče v session myslim nejak nezahltia session pod dobu jej živostnosti.
Celkom dobrým riešenim sa mi zdá použiť perzistentný parameter ref a tam vkladať link z ktorého si prišiel tak ako to robí Facebook :) . Zdá sa mi to ako celkom dobré a málo pracné riešenie :)
- David Grudl
- Nette Core | 8284
Doporučuju ukládat link jako URL a ne ve tvaru Presenter:action, z bezpečnostních důvodů.
- David Grudl
- Nette Core | 8284
storeRequest bylo primárně navrženo pro řešení situace, kdy někdo odešle formulář a během té doby byl odhlášen, proto se requesty ukládají jen na 10 min.
- arron
- Člen | 464
David Grudl napsal(a):
storeRequest bylo primárně navrženo pro řešení situace, kdy někdo odešle formulář a během té doby byl odhlášen, proto se requesty ukládají jen na 10 min.
Aha:-) Takze budu muset ukladat cele url (ziskam ji nejak v kompletnim tvaru?) a pak na ni redirectovat (redirectUri?).
A nebo bych mozna zkusil napsat neco podobneho jako storeRequest x restoreRequest, ale budu si je hlidat, aby se mi nekupily:-)
Diky:-)
- kravčo
- Člen | 721
David Grudl napsal(a):
Akurát toto som nedávno riešil, no nevedel som, že na to existuje nejaký built-in mechanizmus… Musím preštudovať ten storeRequest…