Vývoj aplikace, testy, deployment aj. BP

- akadlec
- Člen | 1326
Sice se to netýká přímo nette, ale vývoje webaplikace obecně, ale snad to nebude vadit.
Neměl by někdo tip na článek, případně by se nechtěl rozepsat o správnem postupu životního cyklu? Rád bych se drobátko v tomhle směru vzdělal, ale zaměstnání kterýma jsem prošel toho moc nedaly ;) resp ať je to malá či velká firma tak v tom mají bordel ;)
Moje idea je taková:
- Napíšu si webappku u sebe, na nějakém svém localu si ji otestuji. Když shledám že to na čem sem dělal je ok můžu udělat commit.
- Hotové kódy commitnu do GITu. Teď otázka kam? Udělat si dev branch a udělat commit do ní? Nebo přímo do master branche?
- Teď by měly následovat testy? Ideálně automatizované, travis ci či něco jiného?
- Když je vše pass, tak udělat merge dev či master branche do production branche a pak deploy na server?
Je to poměrně dost nahrubo, tak bych uvítal když tak nakopnutí správným směrem. Zaměřením dejme tomu středně velký projekt, cílem je pochytit ty správne návyky.
Co mě ještě napadá, dělat v produkční branchi nějaké tagy? jakoby verzování appky? aby se pak dal v případě problému udělat rollback do předchozího stavu? Nebo to nemá cenu a stačí dělat rollback posledního commitu?

- akadlec
- Člen | 1326
@Šaman: jop, nové věci se tam můžou hodit, ale pokud by se mělo commitnout něco co rozbije appku protože to ještě není dodělané tak je to imho špatně. A pokud na tom projektu je jeden či dva lidi, ok tam to je více méně šumák že, protože si to ten člověk rozbije jen sobě, ale jakmile se do projektu zapojí skupina tak už to moc ok není když se commitne něco co rozbije appku a pak to mají všichni ko a musí si dělat rollbacky atd.
btw koukal sem ten link co si dával, a jo libí se mě to.
Používá někdo z vás git submoduly? Já jsem si udělal repo nad celou appkou, ale v ní mám zanořeny ještě repa menších celků, což jsou věci co nejsou v libs a nebudou ani ve vendors, ale jsou to samostatné bloky (moduly) a můžou být použity v jiné appce.

- David Matějka
- Moderator | 6445
@akadlec: git submoduly nepouzivam. pouzivam composer a spravu privatnich balicku resim pomoci satis-u