Práce s UserManager a Passwords

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Šolim
Člen | 20
+
0
-

Ahoj,
Dříve jsem úspěšně používal pro přihlašování uživatelů Authenticator…
Ovšem dnes jsem si stáhl nejnovější nette a v /model přibyli pro mě dně nové třídy UserManager a Passwords…

Vypozoroval jsem že tedy mají obdobou funkcionalitu jako Authenticator… ovšem netuším jak je požít obdobným způsobem. Například mi není jasné proč configu.neon jsou před jejich deklarací v services pomlčky… a nejsou deklarovaný stejně jako třeba router.

A jakým způsobem se bude moci UserManager použít při přihlašování uživatele a nebo Passwords při generování hashe hesla při vytváření uživatele.

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Pokud dobře koukám, tak ten UserManager je v podstatě Authenticator, implementuje IAuthenticator…

Třída Password nahrazuje v podstate password_funkce, které jsou až od PHP 5.5, případně je obaluje tak, aby ti vraceli výjimky. Jejich použití je snadné Password::hash($password) – vygeneruje hash
Password::verify($paswordPlain, $passwordHash) overi, zda se ti hashe rovnaji

Místo pomlček tam můžeš dát klidně nějaký název. Ale je to zbytečné vymýšlet název, protože vytahovat z DI kontejneru podle názvu se stejně nemá a tak ten název nijak neužiješ.

Editoval Jiří Nápravník (19. 3. 2014 1:19)

Šolim
Člen | 20
+
0
-

Ok díky. Jsem si všiml že je vlastně v sandboxu SignPresenter, kde je ukázka jak UserManager použít :). Oproti Authenticator se nijak zvlášť neliší.