Aplikace a více šablon (vzhledů)
- mrfrostikcz
- Člen | 17
Zdravím,
momentálně řešíme základní strukturu aplikace pro CMS a rád bych Vás požádal o rady.
První věcí je to, že chceme aby klient si v administraci mohl vybrat z dostupných šablon, které mají rozdílné obrázky, css, js a samozřejmě i samotné rozvržení. Pokud bychom tedy na straně frontendu měli presenter např. Homepage, potřebujeme nějakým způsobem generovat správné šablony .latte. Šablony by byly uloženy např. jako /themes/nazev_sablony/ kde by byly všechny potřebné data (css, js, .latte). Presenter by tedy podle toho načítal samotné .latte soubory? Tzn. /themes/nazev_sablony/default.latte? Nebo existuje vhodnější způsob?
Druhou věcí by byla samotná administrace, kde by bylo potřeba mít několik jazykových verzí. Rád bych to řešil přes jazykové soubory, kde bych měl vždy něco jako $lang[‚welcome‘] = „Vítej“; a podle aktuální verze by se načetl správný soubor. Zdá se mi to při větším počtu slov jako nejlepší řešení. Pletu se? Případně nějaký tip jak toho nejlépe a čiště docílit? Víceméně navrhuji podobné řešení jako je ve frameworku CI (user-guide).
Předem Vám děkuji za odpovědi.
Tomáš
- David Matějka
- Moderator | 6445
k prvni veci: dulezite jsou metody formatLayoutTemplateFiles a formatTemplateFiles v presenteru, staci je prepsat, aby vracely spravne latte soubory dle vzhledu
k druhe: kdyby/translation
- mrfrostikcz
- Člen | 17
matej21 napsal(a):
k prvni veci: dulezite jsou metody formatLayoutTemplateFiles a formatTemplateFiles v presenteru, staci je prepsat, aby vracely spravne latte soubory dle vzhledu
k druhe: kdyby/translation
Skvěle, děkuji. To je přesně to, co potřebujeme.
- llook
- Člen | 407
Něco podobného jsem kdysi dělal a sice tak, že byly nějaké výchozí
šablony v /app/templates
a potom tématické šablony v
/app/themes/some-theme
, které od těch výchozích dědily.
S tím, že v tématické šabloně jsem na začátku uvedl
{extends $baseViewTemplate}
a ve výchozí pak muselo být
{extends auto}
.