Nette 2.0.10 debugbar sql

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
err
Člen | 77
+
0
-

Ahoj, nedari se mi zapnout debugbar s interpretaci SQL prikazu. Vse ostatni vidim (verzi, cas, pamet, container, presenter, user). Prosim poradte jak zapnout. Diky.

err
Člen | 77
+
0
-

Tak to mam:
config.neon

nette:
> database:
> > explain: TRUE
> > debugger: TRUE

Editoval err (28. 12. 2013 16:15)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

database: prázdne? Teda žiadne dsn?

Editoval vvoody (28. 12. 2013 16:23)

err
Člen | 77
+
0
-
common:
	parameters:

php:
		date.timezone: Europe/Prague
		# zlib.output_compression: yes

nette:

application:
			errorPresenter: Error

database:
			explain: true
			debugger: true
			dsn: 'mysql:host=xxx;dbname=dbnamexxx'
			user: myDBusername
			password: myDBpassword

session:
			expiration: 14 days

mailer:
			smtp: true

container:
			debugger: true

services:
		authenticator: Authenticator
		routerFactory: RouterFactory
		router: @routerFactory::createRouter

defaultModel: Models\DefaultModel

factories:

production < common:

development < common:

Editoval err (28. 12. 2013 16:28)

err
Člen | 77
+
0
-

Vse mi jede OK, pouze v debugbaru nevidim SQL ikonu a pod ni debug SQL prikazu tak, jak jsem na to byl zvykly. Dost mi to pomahalo.

A tak nejak ani nechapu ucel vypnuti. Jestli je to ciste ucelne, jako potreba pri kazde nove verzi neco vypnout a navic nenapsat do whats new proc a ani jak to vratit zpet nebo zda to plni jiny, lepsi zamer. Napocital jsem celkem uz 8 dotazu na toto tema, nikde to neni nakonec vyreseno, vse skonci nefunkcnim linkem.

Tak nevim. Kazdopadne dekuju za radu.

Editoval err (28. 12. 2013 16:42)

Robyer
Člen | 74
+
0
-

Zkus to vložit ještě do „podsekce“ default, takto:

common:
	nette:
		database:
			default:
				dsn: 'mysql:host=xxx;dbname=dbnamexxx'
				user: myDBusername
				password: myDBpassword
err
Člen | 77
+
0
-

Vlozil jsem. Nette je funkcni, ale vysledek stejny. Debugbar je videt, ale pouze s uvedenymi polozkami, bez SQL.

err
Člen | 77
+
0
-

Updatnul jsem na 2.0.13 a je to stejne.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ja viem, blbá otázka :D ale aj tak, testuješ to na stránke na ktorej sa nejaké query aj vykoná?

err
Člen | 77
+
0
-

:-) ano. Testuji. Mam template s formularem. Ten vykresluji z presenteru createComponent. onSuccess funkce je ve stejne presenteru. Ta hned na zacatku vola prvni select, pro kontrolu duplicity mailu.

$emailDup = $this->context->defaultModel->selectByEmail('addressbook', $email);

v modelu:

public function selectAll($tablename)
{
	return $this->database->table($tablename);
}

public function selectByEmail($tablename, $email)
{
	return $this->selectAll($tablename)->get($email);
}

Prikaz se provede. V debugu MySQL je OK.

Tot vse. Ma to zustat na te same strance, tak jak to je a jen vyhodit SQL prikaz do debugu. A ono nic :-(.

Editoval err (28. 12. 2013 17:32)

err
Člen | 77
+
0
-

Jeste doporucuji ve verzi 2.1 vypnout zcela ladenku i pro devel a zapnuti podminit alespon 10ti radkovym kodem nejmene na 5 mistech, z toho minimalne ve dvou sekcich configu :-)

Editoval err (28. 12. 2013 17:55)

David Grudl
Nette Core | 8233
+
0
-

Nerozčiluj se, nikdo nic nevypíná, ba co víc, není to potřeba ani zapínat. Pokud se dotazy na toto téma množí a tázající nakonec nenapíšou, v čem byl problém, je to jejich neohleduplnost. Tak doufám že ty to uděláš.

Robyer
Člen | 74
+
0
-

err napsal(a):

:-) ano. Testuji. Mam template s formularem. Ten vykresluji z presenteru createComponent. onSuccess funkce je ve stejne presenteru. Ta hned na zacatku vola prvni select, pro kontrolu duplicity mailu.

Běžně se po zpracování formuláře přesměrovává zpět na stejnou stránku, opravdu jsi si jistý, že se ti ten dotaz vykonal aniž by se to přesměrovalo? :)

err
Člen | 77
+
0
-

Udelam. Ale zatim nevim, co uz s tim. Dokonce zkousim nepouzivat context a injektovat modely, ale nedomnivam se, ze tohle pricina. Zkusim nejaky stary projekt, kde to bezelo. Ale opet – snad neni reseni, zustat u stare verze.

err
Člen | 77
+
0
-

Robyer napsal(a):

err napsal(a):

Běžně se po zpracování formuláře přesměrovává zpět na stejnou stránku, opravdu jsi si jistý, že se ti ten dotaz vykonal aniž by se to přesměrovalo? :)

Ano, presmerovani mam totiz zakomentovane. Bylo to to prvni, co me napadlo. V zasade jsem vse zakomentoval. Zustal jen kod, co tu je. Nemelo by to ani nic vypsat, jen mi hodit do debugbaru ten SQL.

err
Člen | 77
+
0
-

Pokud tu samou funkci presunu do renderDefault(), tak se mi v debugbaru SQL debug zobrazi, tak jak bych chtel. Otazka tedy zni, proc. V cem je rozdil?

neni v panelu:
createComponentForm → template → OdeslaniForm → onSuccess[] { selectSQL } → renderDefault()

je v panelu:
createComponentForm → template → OdeslaniForm → onSuccess[] → renderDefault() { selecSQL }

Omlouvam se, pokud to neni pochopitelne napsane. nesmim zapomenout doplnit, ze k vykonani funkce definovane onSuccess dojde. V ni zadny redirect neni.

Editoval err (28. 12. 2013 18:51)

err
Člen | 77
+
0
-

Vyzkousel jsem ruzne, ale chova se to stejne. Tak jiz vazne nevim.

David Grudl
Nette Core | 8233
+
0
-

Zkus mi poslat nejakou minimalni „funkci“ verzi do emailu.

err
Člen | 77
+
0
-

Vim, ze je to informace zcela k nicemu, protoze nevypovida nic o pricine chyby, ale
nejak mi to bez meho pricineni zacalo od vcerejska spravne debugovat. Nevim proc, ale jsem za to rad. Kod zaslu i tak, treba se na neco prijde.
Jen pro upresneni, chybovalo to ve .10, po update .13 take, ale nyni to na ni jede. Ostatni polozky v debug baru se zobrazovaly korektne. Zkousel jsem na IE9, IE11, Firefox 26, Chrome 31.0.1650.63 m

Editoval err (3. 1. 2014 13:21)

David Grudl
Nette Core | 8233
+
0
-

Pokud to funguje, tak to posilat nemusis.