MMOG v Nette po vzoru Travianu a dalších

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Northys
Člen | 29
+
0
-

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli je v Nette možné napsat hry jako je například Travian.cz a jiné podobné „browser klikačky“. Vždycky jsem měl za to, že Nette je perfektní framework, ale na programování hry jako je například již výše zmíněný Travian je potřeba obrovské množství logiky a bojím se, že by na takové věci nebylo Nette úplně ideální.

Když jsem procházel zdrojové kódy Travianu (nejspíš nějaký leak, vůbec nevím, jak se k tomu ti lidé dostali), tak se s každým načtení stránky provádělo několik desítek funkcí. Pak tu byly snad stovky funkcí pro AJAX atp.

Je teda dobrý nápad psát MMOG v Nette, nebo je raději lepší použít nějaký jiný Framework? Když nad tím tak přemýšlím, tak všechny obecné frameworky jsou vlastně to samé – nebo ne? Možná existují nějaké specializované frameworky, které řeší konkrétní problematiku takových her (produkce surovin, mapa, správa měst atp.).

Cílem této hry má být ale hlavně naučit se s nějakým frameworkem a objevit další pokročilé funkce a nedostatky použitých technologií. Nette mám rád, něco jsem v něm už napsal, tak proč to nerisknuot a neudělat další pěknou referenci :)

Editoval Northys (14. 9. 2013 23:44)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Je teda dobrý nápad psát MMOG v Nette?

Určitě. Nette ti usnadní spoustu věcí (front-end, routování, autentikaci, AJAX, …). Jádro takové hry, tedy doménovou logiku (města, suroviny, armády, …), si stejně z větší části budeš psát sám a měla by být na frameworku závislá spíš méně než více.